YAŞAM

YAŞAM Haberleri

`Sondan Birinci` yarışması

`Sondan Birinci` yarışması

Sonuncu olanın kazanacağı yarışmaya katılan bisiklet sürücüleri, sonuncu gelebilmek için 10 metrelik parkurda kıyasıya yarıştı ve renkli görüntülere imza...

Üniversitesi Bisiklet Kulübü, `Sondan Birinci` adını verdiği ilginç bir bisiklet yarışması düzenledi. Sonuncu olanın kazanacağı yarışmaya katılan bisiklet sürücüleri, sonuncu gelebilmek için 10 metrelik parkurda kıyasıya yarıştı ve renkli görüntülere imza attı. Bisiklet Kulübü Başkanı Mehmet Doğan, bisikleti sevdirerek kullanımını arttırmak amacıyla bu tarz etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yalova Üniversitesi Bisiklet Kulübü tarafından üniversitenin kampüsünde ilginç bir bisiklet yarışması düzenlendi. Katılan yarışmacılar, bu kez sonuncu olmak için yarıştılar. Yarışmacılar yaklaşık 10 metre uzunluğundaki parkurda "en yavaş" ve "en dengeli" şekilde giderek yarışmayı bitirmeye çalıştılar. Yarışmada 4 kişilik gruplar halinde aynı tür bisiklet kullanılarak yapıldı. Gücün, kondisyonun, fiziksel üstünlüğün avantaj sağlamadığı bu yarışmada cinsiyet, yaş, kilo ve boy gibi kategoriler olmadan öğrencilerin, çalışanların, eğitimcilerin yarışması ile eğlenceli görüntüler ortaya çıktı. Yarışma ve eğlencenin bir arada olduğu yaklaşık iki saatin ardından yapılan ödül töreniyle dereceye girenlere madalya verildi.

İNSANLARI KAYNAŞTIRMAK VE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN

Yalova Üniversitesi Bisiklet Kulübü Başkanı Mehmet Doğan, "Bu tarz küçük yarışmalar, insanları bir araya getiren ve eğlendiren etkinliklerdir. Bisikleti, sosyal anlamda insanları kaynaştırmak ve farkındalık yaratmak için kullandığımız bir araç olarak düşünün. Kulübümüzün amacı, okulumuzda ve ilimizde bisikleti sevdirerek kullanımını arttırmak, bu amaçla etkinlikler yapıyor ve insanların dikkatini bisiklete çekmeye çalışıyoruz." dedi.
"Kullanım aracından ziyade hayatımızın her diliminde yaşamımızın parçası olduğunu düşündüğümüz bisiklet, dünya genelinde kabul görmüş ve sağlıklı yaşam alanında bir sembol olmuşken, ülkemizde kendisine gereken değerin verilmemesinden dolayı üzgünüz." diyen Mehmet Doğan, "Biz kulüp olarak bu fikri değiştirmeye Yalova`dan başladık ve gönüllülük esasıyla yürüttüğümüz bu çalışmada eğitimden etkinliğe birçok nitelikli planımız mevcut. Yönetimden istediğimiz şey ise, ilimizdeki bisiklet yollarının geliştirilerek daha güvenli hale getirilmesidir. Bu sayede bisiklet kullanımında artış olacak ve trafik sorununda çözüme doğru ilk adım atılmış olacak diye düşünmekteyim." şeklinde konuştu.

Kaynak: SABAH.COM.TR