SPOR

SPOR Haberleri

İzlanda tarih yazdı!

İzlanda tarih yazdı!

İzlanda DÜnya Kupası`nda! İzlanda, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu`nun son maçında Kosova`yı 2-0 yendi ve adını tarihinde ilk kez Dünya Kupası`na yazdırdı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu`nun son maçında İzlanda, taraftarı önünde son sıradaki Kosova ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda İzlanda, Kosova`yı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu galibiyetle birlikte grubu 22 puanla ilk sırada tamamlayan İzlanda, 2018 Dünya Kupası`na gitmeye hak kazandı. İzlanda`ya Kosova karşısında galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Gylfi Sigurdsson, 68. dakikada Joha Gudmundsson kaydetti.

İzlanda bu galibiyetle 20 puanlı Hırvatistan`ın önünde grubu lider olarak tamamladı. Kosova ise grup maçlarını 1 puanla son sırada bitirdi.

2010 yılında FIFA sıralamasında 112. olan İzlanda, 2016 Avrupa Şampiyonası`ndan sonra, 2018 Dünya Kupası`na da katılma hakkı kazanmış oldu.

HIRVATİSTAN PLAY-OFFLARDA

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu`nda Hırvatistan son maçta Ukrayna ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Hırvatistan, büyük çekişmeye sahne olan maçta Ukrayna`yı 2-0 yendi ve Dünya Kupası`na katılabilmek için play-off oynama hakkı elde etti.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: İzlanda tarih yazdı