MTV?de zam geri çekiliyor! İşte yeri oran

MTV?de zam geri çekiliyor! İşte yeri oran

MTV artışında Cumhurbaşkanı’nın sinyalini verdiği indirim için Maliye çalışmaya başladı.

Maliye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın "Ben yaptım oldu anlayışına her konuda olduğu gibi ekonomi politikalarında da yer yoktur" sözleriyle noktayı koyduğu Motorlu Taşıtlar Vergisi`ndeki (MTV) yüzde 40`lık artışı aşağı çekiyor. Maliye`nin gelecek hafta açıklaması beklenen yeni düzenleme kapsamında artışın yüzde 20-40 arasında olması bekleniyor. Hükümetin geçen hafta Meclis`e gönderdiği tasarıda, binek otomobillere ödenecek MTV`nin yüzde 40-68 arasında artırılması öngörülüyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM açılış resepsiyonunda konunun Bakanlar Kurulu`nda yeniden görüşüleceğini belirterek indirim sinyali verdi.
 
ÜST DİLİM DÜŞECEK
 
Maliye Bakanı Naci Ağbal, önceki gün yapılan Bakanlar Kurulu`nda soruları yanıtlarken, bakanlardan da eleştiriler geldi. Makul bir seviyeye çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. MTV miktarındaki yüzde 68`lik en üst zammın makul bir indirimle yüzde 30-40`a düşmesi, böylece tartışma yaratan yüzde 40-68`in yüzde 20-40 arasına gerilemesi bekleniyor.
 
YEDİ FARKLI FİYAT ARALIĞI
 

Maliye vergi hazırlıkları sırasında binek araçlara 40 bin liranın altında başlayıp 475 bin liranın üzerine kadar 7 farklı fiyat aralığı getirdi. Fiyat aralığı yükseldikçe MTV tutarı da yüzde 68`e kadar çıkarıldı. MTV`den elde edilecek vergi tutarı da hesaplandı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu gelirin 2.8 milyar lira olduğunu açıkladı.
 
VATANDAŞIN LEHİNE DÜZENLEME YOLDA
 

Bakanlar Kurulu`nda vergi düzenlemelerinin vatandaş lehine olması gerektiği vurgulanarak hem MTV hem de gelir vergisi dilimlerinin buna göre belirlenmesi gerektiği ifade edildi. Bu kapsamda, Meclis`e sunulan torba tasarıda yer alan vergi düzenlemelerinin tamamı gözden geçirilecek. Maliye`nin ilgili birimleri gereken çalışmayı yaparak ekonomi yönetimiyle paylaşacak. Meclis`e gönderilen tasarıda gelir vergisindeki değişiklik ücret gelirleri için 1 Ocak 2018`den, diğer kazançlar için 2017 yılı kazançlarından itibaren geçerli olacak. Gelir Vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki gelirler için uygulanan yüzde 27 oranının yüzde 30`a çıkarılması öngörülüyor. 
 

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: MTV zam geri çekiliyor İşte yeri oran