Ömer Halisdemir`in heykeli beğenilmedi yeniden yapılacak

Ömer Halisdemir`in heykeli beğenilmedi yeniden yapılacak

Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi`yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir`in memleketi Niğde`ye dikilen heykeli, kendisine benzemediği gerekçesiyle yeniden yapılmak üzere sökülüp kaldırıldı.

Şubat ayında dikilen ve 17 Temmuz`da resmi açılışı yapılan heykelin, Şehit Ömer Halisdemir`e benzemediği yönünde sosyal medyada birçok kişi tepki gösterdi. Ömer Halisdemir Meydanı girişinde; beyaz yıldızın üzerine bir elinde Türk bayrağı, diğer elinde tabanca olan 3 metre boyundaki heykelin arka tarafında ise kırmızı renkte üzerine `Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet` yazılı Hilal bulunuyordu. Heykel dün gece saat 02.00 sıralarında bulunduğu yerden kaldırıldı.


Yeniden yapılacak


Niğde Belediyesi`nden, yeniden yapılmak üzere heykelin iadesine karar verildiğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklama şöyle;
"Şehit Ömer Halisdemir Meydanı`nda şehidimizin isminin ölümsüzleştirilmesi ve aziz hatırasının yaşatılması amacıyla yaptırdığımız `Ömer Halisdemir Anıtındaki` heykelin; şehidimizin ailesinde ve kamuoyunda oluşan, siluetin tam olarak yansımadığı yönündeki kanaatlerden hareketle, yeniden bir çalışma yapılmak üzere sanatçıya iade edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

öne çıkanlar

Çipli kartını 1 ay içinde almayanlara kötü haber

Bonzai içip 4 kişiyi baltayla öldürdü

Alessandra Ambrosio`nun önünü kestiler!

Kaynak: CNNTURK.COM



Anahtar Kelimeler: Ömer Halisdemir Semih Terzi niğde