Türk teknik direktör Kopenhag yolunda!

Türk teknik direktör Kopenhag yolunda!

İzmirli teknik direktör Serdar Sabuncu, Danimarka Ligi`nin son şampiyonu Kopenhag`ın yardımcı antrenörü oluyor.

İzmirli teknik direktör Serdar Sabuncu, kariyerini Danimarka`da sürdürmeye hazırlanıyor.

Danimarka Süper Ligi`nde son 2 yılın şampiyonu FC Kopenhag`da yardımcı antrenörlük görevi teklifi aldığını belirten Sabuncu, "Danimarkalı yöneticilerle önce İstanbul`da, sonra İzmir`de birer görüşme gerçekleştirdik. Uzun uzun düşüncelerimizi paylaştık. Tekliflerinde ciddi olduklarını söyleyip, benimle 5 yıllık anlaşma yapmak istiyorlar. Kopenhag dışında, aynı iş idarecilerin yönettiği 3 kulüp daha var. O kulüplerde teknik direktörlük ya da sportif direktörlük de yapabilirim" dedi.

Vize işlemleri tamamlandıktan sonra ailesiyle Danimarka`ya yerleşeceğini söyleyen Sabuncu, "Danimarka kulüplerinde teknik adamlar için de scout ekipleri var. Benim altyapı takımlarındaki başarılarımı incelemişler, aynı zamanda akademik kariyere sahip olmam ilgilerini çekmiş. Danimarka`da gurbetçi oyuncularla ilgilenip, Türkiye liglerindeki futbolcuları da takip edeceğim. Hem dil hem de mesleki açıdan önemli bir fırsat yakaladığımı düşünüyorum" diye konuştu.

39 yaşındaki Serdar Sabuncu, 2015-16`da Altay`da geçen sezon ise Anagold 24Erzincanspor`da teknik direktör olarak görev aldı.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: Türk teknik direktör Kopenhag yolunda