TFF açıkladı! G.Saray`a şok ceza!

TFF açıkladı! G.Saray`a şok ceza!

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray ile Olcan Adın arasındaki uyuşmazlık davasını futbolcu lehine sonuçlandırdı.

Galatasaray, tahkimden umduğunu bulamadı. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu`nun 3 Mart`ta verdiği karara itiraz eden sarı-kırmızılı kulübe Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu`ndan da ret cevabı geldi. Sarı-kırmızılı kulüpten ayrılıp Akhisar Belediyespor`a giden ve alacakları için başvuruda bulunan Olcan Adın için Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Galatasaray`ın futbolcuya 2.9 milyon Euro ödemesine karar vermişti. 

Ünal Aysal dönemini örnek gösteren Sarı-kırmızılı kulüp, Tahkim Kurulu`na itiraz ederek "Bir önceki yönetim, futbolcu Olcan Adın`la 1.6, 1.7, 1.8 ve 1.9 milyon Euro gibi kabul edilemez sözleşme şartlarında anlaşmıştı. Sözleşmesi feshedilen oyuncu bu parayı hak ettiğini düşünüyorsa neden Akhisar`a 250 bin euro`ya imza attı" diyerek 2 yıl için Olcan Adın`a 500 bin Euro ödenmesi gerektiğini ifade etmişti.

Oybirliğiyle karar verildi

Yapılan itiraz sonucunda konuyu gündemine alan Tahkim Kurulu, bugünkü toplantısında futbolcu Olcan Adın`ı haklı buldu. İncelenen itiraz sonucunda Galatasaray`ın itirazının reddine ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu`nın karanının onanmasına oybirliğiyle karar verildi. Alınan bu kararın ardından Galatasaray, Olcan Adın`a 2.9 milyon Euro ödeme yapacak..

İşte Tahkim Kurulu`nun konuyla ilgili açıklaması

Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yat. A.Ş.`nin ve futbolcu Olcan Adın`ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu`nun 03.03.2017 tarih ve E.2016/668 - K.2017/68 sayılı kararına itirazları incelendi. Duruşma için tayin edilen 13.07.2017 Perşembe saat 14.00`te taraf vekillerinin hazır olduğu görüldü. Taraf vekillerinin sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde;

- Futbolcu Olcan Adın`ın itirazının süre yönünden reddi ile süresi içinde itirazda bulunulmadığından futbolcu alacağından yapılan % 25 oranındaki hakkaniyet indirimi hakkında karar verilmesine yer olmadığına, oybirliği ile,

- Galatasaray Sportif Sinai ve Ticari Yat. A.Ş.`nin itirazlarının reddi ile Uyuşmazlık Çözüm Kurulu kararın onanmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: TFF açıkladı GSaraya şok ceza