Almanya Dışişleri Bakanı: Türkiye ile İlişkileri Normalleştirmek İçin Olasılıklar Arıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı: Türkiye ile İlişkileri Normalleştirmek İçin Olasılıklar Arıyoruz

İncirlik Üssü nedeniyle Türkiye ile zor günler yaşayan Almanya, tehdit söylemlerini bir kenara bırakıp çıkış yolu aramaya başladı. Pazartesi Türkiye`ye gelecek olan Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "normalleşme fırsatı arıyoruz" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Pazartesi Türkiye`ye yapacağı ziyareti, Ankara ile ilişkileri `normalleştirmek için` bir fırsat olarak kullanmak istediğini söyledi.

REFERANDUM YASAKLARI VE İNCİRLİK KRİZİ İLİŞKİLERİ GERDİ

İncirlik Aaskeri Hava Üssü`nde konuşlanan Alman askerlerini ziyaret etmek isteyen Alman milletvekillerine Türkiye`nin izin vermemesi ve anayasa referandumu dönemi Almanya`nın Türk bakanların kampanya yapmalarına engel olmasından sonra iki ülke arasında ilişkiler gerilmişti.

"OLASILIKLAR ARIYORUZ"

St. Petersburg`da gazetecilere konuşan Gabriel, "Türkiye ile ilişkilerimizin normalleşmesine yönelik atılacak adımlar için olasılıklar arıyoruz" dedi.

Alman bakanın Pazartesi Türkiye`ye yapacağı ziyarette, milletvekillerinin İncirlik`teki Alman askerleri ziyaret talebini gündeme getireceği de bildirildi.

DAHA ÖNCE TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Gabriel daha önceki açıklamasında Türkiye`nin fikrini değiştirmemesi durumunda, askerlerini geri çekeceklerini söylemişti.

Sigmar Gabriel, "Türk hükümetinin gelecek günlerde fikrini değiştirmesini sadece ümit edebilirim. Aksi takdirde Alman Federal Meclisi hiç kuşkusuz askerlerini Türkiye`de tutmaz" demişti.

ÜRDÜN KARTINI OYNAMIŞTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Türkiye`nin ziyarete onay vermemesi durumunda `askerlerin Ürdün`e konuşlandırılabileceğini` söylemişti.

Kaynak: HABERLER.COM