Bir Ayağı Kesik Ve Bir Gözü Görmeyen Yaşlı Adama, Hastane ?Çalışabilir? Raporu Verdi

Bir Ayağı Kesik Ve Bir Gözü Görmeyen Yaşlı Adama, Hastane ?Çalışabilir? Raporu Verdi

62 yaşındaki elektrik tesisatçısı Ömer Eyüpler, bir ayağının kesik olması ve gözünün az görmesi sebebiyle malulen emeklilik istedi ancak hastanenin verdiği "çalışabilir" raporu karşısında şaşırdı kaldı.

Trabzon`un Maçka ilçesine bağlı Temelli mahallesinde oturan 62 yaşındaki elektrik tesisatçısı Ömer Eyüpler, bir ayağı kesik olduğu ve bir gözünde görme yetisi kalmadığını belirterek, malulen emekli olmak istedi ama işler umduğu gibi gitmedi. Gittiği hastaneden "Çalışabilir" raporu verilince neye uğradığını şaşırdı.

MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİNİ İSTİYOR

2009 yılında, yaklaşık bir buçuk metre yükseklikten düşerek kaval kemiğini kırdığını, sonrasında ise farklı hastanelerde tedavi gördüğünü ama kangren görülünce bir ayağının kesildiğini anlatan Ömer Eyüpler, malulen emekli olmak istediğini, hastanenin raporu karşısında mağduriyetinin giderilmesini istedi.

TEK UMUDU BAĞLANACAK EMEKLİ MAAŞI!

Hiçbir gelirinin olmadığını yeni bağlanan sakat maaşı sayesinde geçinmeye çalıştığını belirten Eyüpler, tek umudunun bağlanacak emekli maaşının olduğunu söylüyor.

"AYAĞIM KESİLMEDEN ÖNCE ÇALIŞIYORDUM"

Eyüpler, ayağındaki sakatlık için yüzde 50 oranında rapor verildiğini bunun da malulen emekli olmaya yetmediğini belirterek, "Ayağım kesilmeden önce çalışıyordum. Daha sonra malulen emekli olmak için başvuruda bulundum ancak bana `Çalışabilir` raporu verdiler. Dolayısıyla emekli olamadım" dedi.

BİR GÖZÜ HİÇ GÖRMÜYOR, DİĞER GÖZÜNDE GÖRME ORANI YÜZDE 40

Hastanenin raporuna isyan eden yaşlı adam, sağ gözünün görme yetisini tamamen kaybettiğini, sol gözünde ise görme oranının yüzde 40 olduğunu söyleyerek yetkililere seslendi. "Bir organın yüzde 60 oranında kaybı olması durumunda malulen emekli olabileceğimi söylediler. Ancak ayağıma yüzde 50 sakat raporu verdiler dolayısıyla yüzde 60`ı geçemediğimden dolayı malulen emekli olamadım. Ne yapacağımızı bilemiyorum. Duruma itiraz ettik, mahkemeye verdik, sonuç olarak bana `2 yıl bekleyeceksin` dediler. Bizde 1 yıldan fazla oldu, bekliyoruz. Eşim ve iki çocuğum var, çalışamıyorum yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorum."

Kaynak: HABERLER.COM



Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı