Halkbank`a saldırılar sürüyor! .

Halkbank`a saldırılar sürüyor!  .

FETÖ`nün 17-25 Aralık darbe girişiminde hedef aldığı Halk Bankası`na saldırılar devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 17-25 Aralık darbe girişiminde hedef tahtasına oturttuğu Halk Bankası`na, geçen hafta tekrar başlayan saldırıya bir yenisi eklendi.

Referanduma iki hafta kala genel müdür yardımcısının, FETÖ tarafından desteklendiği belgelenen New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara`nın yerine vekalet eden ABD`li savcı Joon H. Kim`in Zarrab iddianamesinden copy paste yaparak hazırladığı iddianame ile tutuklanan Halk Bankası`na bir saldırı da, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody`s`den geldi.

Genel müdür yardımcısının tutuklanmasını bahane eden Moody`s, kredi notunu olası bir indirim için gözden geçirmeye aldığını açıkladı. Moody`s Halkbank`ın yabancı para cinsi kredi notunu Ba1 düzeyinde derecelendiriyor. Moody`s, gözden geçirmenin gerekçesini soruşturmanın bankanın finansal göstergelerine etkisi olarak açıkladı. Son dönemde hızlı büyüyen ve Avrupa`daki şube sayısı da 65`i geçen banka, 2013`ten bu yana hedef tahtasında. HalkBank, 2009-2013 arasında aktifini iki kattan fazla artırarak 139.9 milyar liraya taşıdı.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: Halkbanka saldırılar sürüyor

Başlık