Suriyeli `Gözyaşı` Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde

Suriyeli `Gözyaşı` Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde

Suriye`de iki bacağını, gözlerini ve işitme yetisini kaybeden Mamun Halid Nasır ve 5 yaşındaki kızı Gözyaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli Gözyaşı ve ailesini kabul etti.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde gerçekleşen kabulde, Gözyaşı ve kardeşi Sidre`nin yanı sıra babası Mamun Halit Nasır da yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile bir süre sohbet eden Gözyaşı ve kardeşine Erdoğan çifti çeşitli hediyeler verdi. 

Gözyaşı`nın hikayesi

Gözyaşı`nın, Suriye`nin İdlib kentinde rejim birliklerine ait savaş uçaklarından atılan varil bombası nedeniyle iki bacağını, sağ el parmaklarını ve gözlerini kaybeden babası 27 yaşındaki Mamun Halit Nasır için ``Benim gözlerimi alıp, babama verin. O görsün ve beni sevsin`` ifadeleri kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 

Kabulde Gözyaşı, kardeşi Sidre ile oynadığı için özellikle birlikte gelmek istediğini ifade etti. Baba Nasır, Muhammed isminde 9 yaşında bir oğlu olduğunu belirterek, evleriyle ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını, elektriklerinin bulunduğunu ifade etti. 

Muhammed ve Sidre`nin ilkokula, Gözyaşı`nın ise anaokuluna gittiğini anlatan Nasır, Sidre`yi kardeşlerine baktığı için okula gönderemediğini, kızının yalnızca Türkçe öğrenmek için okula gidebildiğini kaydetti. 

Kaynak: HABER7.COM



Başlık