Teröre karşı tek yürek!

Teröre karşı tek yürek!

Kalleş teröre en büyük tepki Güneydoğu?dan geldi. Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hatay?ın yanı sıra yurdun dört bir yanında on binler terörü lanetledi

Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Hakkari, Batman, Hatay başta olmak üzere yurt genelinde yüzbinler, ellerinde Türk bayraklarıyla terörü lanetledi.

DİYARBAKIR:
Memur- Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde bir araya gelen binlerce vatandaş, Türk bayrakları ile yürüyerek, Kayseri`deki terör saldırısını protesto etti.

ŞIRNAK:
Şırnak merkez ve Silopi`den gelen yüzlerce vatandaş, Cizre`deki "Teröre Karşı Tek Ses Tek Yüreğiz Yürüyüşü"ne katıldı. Vatandaşlar, bölücü terör örgütünü lanetledi.

MARDİN:
Midyat`ta bazı sivil toplum kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyerek, PKK`nın saldırılarını protesto etti.

HATAY:
200 araçlık konvoyla terör örgütü protesto edildi. Göstericiler, araç ve motosikletlerine Türk bayrakları astı. `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganı atıp korna çalan vatandaşlar, kent içinde tur attı.

ADIYAMAN:
Besni`de, İstanbul ve Kayseri saldırılarını protesto eden Faik Özalp, işyerinin önüne Türk bayrağı dikti.

KARAMAN:
Farklı takımların taraftarları "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

ANKARA:
ABD Büyükelçiliği karşısındaki Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde toplanan Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi yaklaşık 300 kişi, terör saldırılarını protesto etti.

YALOVA:
Vatandaşlar 100 metrelik bir Türk bayrağı taşıdı.

KIRKLARELİ:
Protestolara; Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski, Büyükmandıra, Ahmetbey Belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA:
Vatandaşlar tekbir getirip "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak yürüdü.

UŞAK:
Türk bayrakları asılı bin 500 araçla konvoy oluşturan vatandaşlar, şehir turu attı. İstanbul, İzmir, Muğla, Uşak, Zonguldak, Manisa, Antalya, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya`nın yanı sıra çok sayıda ilde de protesto gösterileri düzenlendi.

SORUŞTURMADA GÖZALTI SAYISI 15`E YÜKSELDİ
Kayseri`de önceki gün bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 14 askerin şehit olduğu, 56 kişinin yaralandığı hain saldırıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 15`e yükseldi. Askerleri taşıyan halk otobüsünün şoföre H.E.`nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Saldırıyı ise "Çekdar" kod adlı bölücü teröristin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu arada patlamada yaralanan askerlerden 14`ü, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

EYLEMCİLERİ İNDİRMEK İSTERKEN DÜŞÜP ŞEHİT OLDU
İstanbul`da, terör saldırılarını protesto için dün akşam Ümraniye HDP ilçe binasının terasına çıkan 2 kişiyi indirmek isteyen polis memuru Numan Şeref Datlı, havalandırma boşluğundan düşerek şehit oldu. 21 yıllık polis memuru olan Datlı`nın 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Özgür CEBE-Abidin YEL-Nezir GÜNEŞ-Sırrıberk ARSLAN-Ali ALTUNDAŞ / SABAH/Ahmet ALTINDİŞ

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: Güneydoğu terör bombalı araç

Başlık