Darbe girişimi tiyatro gösterisiyle anlatıldı

Darbe girişimi tiyatro gösterisiyle anlatıldı

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi 15 Temmuz, Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz`daki darbe girişimi, AK Parti Grup Başkanvekili Turan?ın himayesinde 15 Temmuz, Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir tiyatro oyunuyla anlatıldı.

İÇDAŞ kongre merkezindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur`an-ı Kerim ve şehitler için dua okundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, burada yaptığı konuşmada, terörün acı yüzünü bir kez daha Kayseri`de gösterdiğini söyledi.

Terör örgütlerinin, 15 Temmuz`daki darbe girişimi dahil ne yaparlarsa yapsınlar teslim olunmadığını ifade eden Turan, şunları aktardı:

Ne olursa olsun teslim olmadık, olmayacağız. Allah korusun bir 15 Temmuz daha olsa dimdik ayakta duracağımızı bu akşam bir kez daha gösterdik. Aramızda yüzlerce, binlerce Ömer Halisdemir`ler olduğunu bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz`da meydanlara çıkanlar, silahları, teçhizatları olmamasına rağmen askerimizin içine giren hainleri engellemek için bu ülkenin demokrasisine, geleceğine, bayrağına, milli egemenliğine uzatan eli kırmak için iman dolu göğsüyle meydana çıktılar ve o kararlılığı gösterdiler. Çünkü biz `Zafer demokrasinindir, meydanlar milletindir` dedik.

Konuşmanın ardından Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından 15 Temmuz`daki darbe girişimi sırasında yaşananlar 15 Temmuz, Zafer Demokrasinin, Meydanlar Milletindir tiyatro oyunuyla anlatıldı.



Başlık