Metin Akman: `Döngüsel Ekonomi Anlayışını Planlarımıza Yerleştirmeliyiz

Metin Akman: `Döngüsel Ekonomi Anlayışını Planlarımıza Yerleştirmeliyiz

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Global Compact Türkiye ve Rec Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen `İklim Değişikliği ile Mücadele ve Özel Sektör` Konferansı TÜSİAD tarafından gerçekleştirildi.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Global Compact Türkiye ve Rec Türkiye işbirliğinde gerçekleştirilen İklim Değişikliği ile Mücadele ve Özel Sektör Konferansı TÜSİAD tarafından gerçekleştirildi. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Akman insanlık tarihinin en iyi zamanlarına şahit olduğumuzu söyledi. Akman, Atalarımıza göre çok daha sağlıklıyız, daha uzun yaşıyor, daha iyi besleniyor ve daha iyi bir eğitim alıyoruz. Bebek ölümleri, yoksullukla mücadele, suya ve sağlığa erişim gibi konularda önemli ilerlemeler sağladık. Son yıllardaki teknolojik gelişmeler bizleri daha önce hayal bile edemeyeceğimiz noktaya getirdi. Fakat bunca ilerlemeye rağmen hala yoksulluk sona ermedi, küresel eşitsizlik tüm tarihteki en üst seviyeye erişti. Dünya nüfusunun yüzde 1`i, küresel gelirin yüzde 50`sini yönetiyor. NASA`dan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, kayıtlara geçmiş en sıcak Eylül ayını geride bıraktık. Gittikçe artan kuraklıklar ve aşırı hava koşulları nedeniyle yaşanan ekonomik zarar son 30 yılda 3 kat artış gösterdi. Tüm dünyada cinsiyetler arasındaki eşitsizlik devam ediyor, kadınlar eğitimden iş hayatına birçok alanda eşit hak ve imkanlara sahip değil. Doğal kaynaklar üretim ve tüketim alışkanlıklarımızı karşılamaya yetmiyor. Çalışmalar, mevcut üretim ve tüketim alışkanlıklarımızla devam edersek 2050 yılında 2,3 dünyaya ihtiyacımız olacağını ortaya koyuyor. dedi.