Vejetaryenlerin dişleri sağlıklı mı?

Vejetaryenlerin dişleri sağlıklı mı?

Vejetaryen diyetler genel sağlık adına yararlı olsalar da vejetaryenler, bu yaşam seçiminin ağız sağlığını nasıl etkilediğinin farkında değil. Diş Hekimi Pertev Kökdemir uyarıyor

DİŞ HEKİMİNE BİLGİ VERMELİLER 
Diş Hekimi Pertev Kökdemir; ?Sağlıklı bir diyet ile birlikte iyi ağız sağlığı alışkanlıkları, diş problemlerine karşı en iyi savunucudur; sağlıklı bir gülümsemeye yardımcı olur. Ancak vejetaryen bir kişi, olası risklere karşı hazırlıklı olması açısından diş tedavisinden önce daima diş hekimine bilgi vermelidir? diyerek uyarıyor.

ETTEKİ BİR AMİNO ASİT DİŞ ETİ HASTALIĞINI TEDAVİ EDİYOR!

Neden vejetaryen olmak dişleriniz için kötü olabilir?
Michigan ve Newcastle Üniversitesi`ndeki araştırmacılar; kırmızı et, kümes hayvanları, balık ve süt ürünlerinde bol olan L-arjinin?in diş plaklarının oluşumunu durduğunu keşfetti. Yani bu amino asit, diş eti hastalığını tetiklediği bilinen diş plakasını ve diş boşluklarını parçalayıp diş eti hastalığını tedavi edebiliyor. Et tüketmeyen vejetaryenler de bu durumdan direkt olarak mahrum kalmış oluyorlar. 

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNDEN ZENGİN BİR DİYET DİŞ SAĞLIĞINI GELİŞTİRİYOR
Ayrıca uzmanlar, et ve süt ürünlerinden zengin bir diyetin diş sağlığını geliştirdiğini de ortaya koydu. Araştırmalar; et, süt ve deniz ürünlerinin dişlere iki şekilde yardım ettiğini gösterdi. Birincisi, ağızdaki asiditeye karşı yardımcı olabilirler. İkincisi, asitli bir ortamda minerallerin demineralize edildiği minerallerin yeniden mineralizasyonu için yardım edebilirler. Vejetaryenler ise bir yemeğin bu yararlı yan etkilerinden yoksundurlar. Buna göre vejetaryenler de fıstık, yeşil yapraklı sebzeler (dişler için iyi olmayan ıspanak üzerinde çok fazla odaklanmadan) ve deniz ürünleri ile yeniden mineralizasyona yardımcı olabilirler.

VEJETARYENLER BUNU AVANTAJA DÖNÜŞTÜREBİLİR
Diş Hekimi Pertev Kökdemir vejetaryenleri tüketmedikleri gıdalar için mutlaka vitamin takviyesi almaları konusunda uyarıyor. Kökdemir ayrıca, ?Vejetaryenler, diş sağlığı söz konusu olduğunda etle beslenenlere göre daha dezavantajlı gibi görünse de bunu avantaja çevirebilirler. Çiğ sebze ve meyve yemek, dişlerde mekanik olarak bir temizlenme sağlayacağı için yumuşak beslenmeye göre daha avantajlıdır? diyor. 



Daha önce zona geçirenler de aşı olmalı

Yumurtalar kaç yıl boyunca saklanabiliyor? 40 yaşından önce yapılmalı!

Gıdı problemine doğal çözüm

Sıcak havaya dikkat! Kalbe iyi gelmiyor!

Teknoloji çağında yazılım sorunu... Aşı reddinin faturası hekimlere ve hastalara çıkarıldı!

Dijital sağlık denince akla yapay zeka geliyor

Aşılar ölüm riskini azaltıyor... Çocukluk çağı aşıları kalkan oluyor

Z kuşağının sebat etme becerisi yok!

Havalar ısında, vakalar artıyor... Çocuk ishalinde sıvı kaybına dikkat!

Bel ağrınız 7 günden fazla sürüyorsa, dikkat! "Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı"

Mevsim geçişlerinde vücut direncinizi korumaya dikkat edin

TÜRKOĞLU ORHANGAZİ DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ.

Bursa'dan '112' çağrısı

Sağlık Bakanı Koca: ?Şu an aktif vakaların yüzde 50`den fazlası 30 yaş altındadır?.

üzücü ölüm! Koronavirüs hastası