Ekonomi Koordinasyon Kurulu Saat 17:00`da Toplanıyor?

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Saat 17:00`da Toplanıyor?

Bloomberg anketine göre ABD istihdam verilerininin 170,000 kişi ve saatlik kazançların aylık bazda %0,2 artış şeklinde olması beklenmekte.

BIST 100 Endeksi açısından bugün için ABD istihdam verileri ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Toplantısı`ndan çıkabilecek kararların belirleyici olmasını beklemekteyiz. ABD`de güçlü istihdam verilerinin açıklanması ve EKK`dan etkili kararların alınmaması durumunda genel zayıf sürebilir.

İki gün önce açıklanan özel sektör istihdam verilerinin ve dün açıklanan ABD Imalat PMI verilerinin güçlü gelmesi bugün de verilerin beklentilerin üzerinde gelebileceğine işaret etmekte. TL`de değer kaybının sürmesi ile birlikte USDTRY`de 3,50`nin aşılmasının ardından bugün EKK`da geçen haftalardaki toplantıya kıyasla daha agresif kararların alınması sözkonusu olabilir.

ŞİRKET HABERLERİ

ODAS?Sınırlı Pozitif?Şirket, %100 oranında bağlı ortaklığı Suda Maden A.Ş. tesislerinde Metal Üretim Fırını dün itibariyle devreye alındığını açıkladı. Ayrıca, bu sayede Antimuan Trioksit üretimi ile birlikte üretim gamı içerisine metal üretimi de dahil edildiğini bildirdi. 2016 yılı son çeyreğinde başlayan Antimuan Trioksit satışlarına ilave olarak metal üretimine yönelik satışların da 2017 yılı başı itibariyle başlaması planlandığı açıklandı. Böylelikle söz konusu üretimlerle birlikte grubun portföyünde yer alan dolara endeksli gelir kalemlerinde de artış sağlanacak. Ek olarak, altın madenciliğine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarının ilk kısmı da 2016 Aralık ayı içerisinde paylaşılması hedeflendiğini bildirdi. (KAP)



Almanya, Türkiye ile organik ticaretini geliştirmek istiyor

İsmail Şapçı: "Gıda İhtisas OSB kurmaya zaman var"

Ferrero Grubu, hedeflerine ulaşma yolunda önemli ilerleme kaydetti

Tarım sektörü de ilk çeyrekte büyüdü

'Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'da ilk çeyrek belli oldu

Nilüfer Çevikel: "İki ülke arasında kalıcı ve güçlü bir köprü kurulacak"

Ekonomik güven endeksi 98,2 oldu

ZF, yeni nesil teknolojileri ile Busworld Türkiye 2024 Fuarı’nda

Geleceği “sürdürülebilirlik” kavramının uygulanması şekillendiecek

Kripto varlıklara ayar geliyor

E-ticaret büyümeye devam edecek

İhracatta Almanya, ithalatta Çin ilk sırada

TÜRKONFED’in gündemini ekonomi ve eğitim belirledi

Tekstil sektörü Bursa'da buluştu

TÜSİAD dönüşümü hızlandırıyor!