Şehit Ramazan Sarıkaya`nın Adı Eğitim Merkezine Verildi

Şehit Ramazan Sarıkaya`nın Adı Eğitim Merkezine Verildi

Fetullahçı Terör Örgütü`nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında yaralanan ve sonrasında şehit olan Ramazan Sarıkaya`nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi`ne verildi.


Malatya TOKİ 568 Konutları yanındaki Eğitim Merkezine adı verilen Ramazan Sarıkaya, hain darbe girişiminde 241`nci Şehit olmuştu. FETÖ`nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane`ye giden ve darbeci hainler tarafından iki kurşunla ağır yaralanan Ramazan Sarıkaya, 39 gün tedavi gördüğü hastanede şehit olmuştu. Çoklu organ yetmezliği sebebiyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken şehit olan Sarıkaya, Fatih Camii`nde kılınan cenaze Namazının ardından Edirnekapı Şehitliği`nde defnedilmişti.

Evli ve dört çocuk babası Ramazan Sarıkaya, 52 yaşındaydı. Aslen Malatyalı olan Sarıkaya, İstanbul`da bulunan Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı`nın (AKDAV) gönüllüsü idi.

Büyükşehir, Şehitlerin adını yaşatıyor

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi daha önce, 15 Temmuz`da Özel Kuvvetler Komutanlığı`nı Kahramanca savunarak darbeci hain elebaşını alnından vurması sonrası Şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir`in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan konferans salonuna, Malatyalı 15 yaşındaki Şehit Engin Tilbaç`ın isimi ise Toki-2 de bulunan Semt konağına vermişti.