15 Temmuz Şehidi Ramazan Sarıkaya`nın Adı Eğitim Merkezine Verildi

15 Temmuz Şehidi Ramazan Sarıkaya`nın Adı Eğitim Merkezine Verildi

FETHULLAHÇI Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve daha sonra şehit olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya`nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi`ne verildi.

FETHULLAHÇI Terör Örgütü`nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan ve daha sonra şehit olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya`nın adı Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi`ne verildi.

Malatya TOKİ 568 Konutları yanındaki eğitim merkezine adı verilen Ramazan Sarıkaya, hain darbe girişiminde 241`nci Şehit olmuştu. Günübirlik işlerde çalışan Ramazan Sarıkaya,  FETÖ`nün darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasını savunmak için Saraçhane`ye gitti ve darbeciler tarafından iki kurşunla ağır yaralandı.  Ramazan Sarıkaya, çoklu organ yetmezliği sebebiyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürerken 39 gün sonra şehit oldu. Sarıkaya, Fatih Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği`nde defnedilmişti.

Evli ve 4 çocuk babası, aslen Malatyalı olan Ramazan Sarıkaya, İstanbul`da bulunan Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı`nın (AKDAV) gönüllüsü idi.

BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİTLERİN ADINI YAŞATIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi daha önce, 15 Temmuz`da Ankara`da Özel Kuvvetler Komutanlığı`nı kahramanca savunarak darbeci hain elebaşını alnından vurması sonrası şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir`in ismini 2. Ordu Komutanlığı karşısında bulunan konferans salonuna, Malatyalı 15 yaşındaki şehit Engin Tilbaç`ın isimi ise Toki-2 de bulunan semt konağına vermişti.

- Malatya