Darbeci yüzbaşı, Cumhurbaşkanı'nın pilotu çıktı

Darbeci yüzbaşı, Cumhurbaşkanı'nın pilotu çıktı

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı?na helikopterle öğrenci taşıyan yüzbaşı Zafer Dolu`nun Erdoğan`a pilotluk yaptığı ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü`nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu`ndan Genelkurmay Başkanlığı`na helikopterle öğrenci taşıyan pilotlardan Kara Havacılık Komutanlığı`nda görevli Yüzbaşı Zafer Dolu`nun VIP pilot olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve TSK`dan ihraç edilen Dolu`nun ifadesine ulaşıldı.

MESAİYE ÇAĞIRDILAR

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının VIP pilotluğunu yaptığını belirten Dolu, aynı zamanda arama kurtarma pilotu, ambulans pilotu olduğunu kaydetti. Herhangi bir uçuş çıkması durumunda kimin o uçuşa çıkacağını belirten uçuş emri bulunduğu söyleyen Dolu, ifadesinde özetle şunları anlattı:

?Bunu bir nöbet listesi gibi düşünebilirsiniz. Ben Cuma sabahı 8`den Cumartesi sabah 8`e kadar o nöbet listesindeydim ve o nöbet listesinin yazılmasında herhangi bir ilgim yoktur. Cuma akşamı abimleri misafirliğe davet ettim. Harekat merkezinden arandım ve derhal mesaiye gelmem gerektiği söylendi.?

VIP 1`İ GÖTÜRMÜŞTÜM

?Böyle durumlar bizlerde çok yaşanır. Örneğin bir 5-6 ay önce telefonum 12.30`da çalmıştı ve `VIP kod 1 için sabah 4.30`da burada ol` denilmişti. Sayın Cumhurbaşkanımızı Gazipaşa`dan Anamur`a götürmüştüm. Yine geçen yıl yaz aylarında telefonum çalmıştı saat 7-7.30 civarı derhal mesaiye gelmem, Artvin Hopa`da bir sel felaketi olduğu ve müdahale etmem gerektiği söylenmişti.

Derhal gidip orada 3-4 gün kalmıştım, sayın Cumhurbaşkanımız için 2 gün kalmıştım. Yine eski Başbakan Ahmet Davutoğlu`nu son Konya ziyaretine ben götürdüm. Çok çeşitli bir şekilde görevler aldığım için mesaiye çağırılmam normaldi benim için.?

BİLMİYORMUŞ!

15 Temmuz`da mesaiye gittiğini söyleyen Dolu, o gece yaşanılanları da savcıya anlattı. Başta darbe girişimini anlamadığını ifade eden Dolu, ?Bayrak sallayan halk gördüğümde bir anormallik olduğunu hissettim ve `bu işte bir iş var` dedim diyerek kendini savundu.



Anahtar Kelimeler:

Başlık