IKBY'den PKK'ya: Derhal burayı terk edin

IKBY'den PKK'ya: Derhal burayı terk edin

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, PKK'nın Sincar'daki varlığına tepki gösterdi.

Terör örgütü PKK`nın Musul`un Sincar ilçesindeki varlığı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkililerinin ve Ezidilerin tepkisine neden oluyor. Peşmerge güçlerinin terör örgütü DEAŞ`tan kurtardığı Irak`ın Suriye sınırındaki Sincar ilçesine yerleşen PKK`lı sayısının her geçen gün artması, PKK`nın Sincar`ı ikinci Kandil yapmak istediği şeklinde değerlendiriliyor.

DERHAL TERKETMELİ

IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed, yaptığı açıklamada, PKK`nın Sincar`daki varlığına tepki gösterek, PKK hayal görmekten vazgeçmeli ve Şengal`i (Sincar) terk etmelidir. dedi. Terör örgütünden bölgeyi derhal terk etmesini isteyen Muhammed, Şengal, Irak Kürdistan Bölgesi`ne aittir. PKK`nın burada bulunma ya da yerleşme gibi bir hakkı yoktur. PKK ne Şengal`in merkezinde ne de çevresinde kalabilir. ifadelerini kullandı.

EZİDİ KÜRTLER SİNCAR`A DÖNMEK İSTEMİYOR

Öte yandan Sincar Kaymakamı Mahma Halil de PKK`nın her geçen gün Sincar halkına daha fazla zarar verdiğini söyledi. Örgütün Ezidi kızları zorla Kandil`e götürdüğünü iddia eden Halil, PKK tehlikesi nedeniyle Ezidi Kürtlerin Sincar`a dönmek istemediğini ifade etti. Halil, PKK, Şengal`in imar edilmesi ve yeniden yaşam emarelerinin belirmesini kendi çıkarlarına aykırı görüyor. Vatandaşlarımız, PKK olduğu sürece Şengal`e dönemeyeceklerini söylüyor. Çünkü PKK kızlarını ve erkeklerini zorla alıp Kandil`e götürüyor. Yezidiler bu nedenle çok zor durumdalar. diye konuştu.



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride