Toçoğlu`dan Suriyeli Çocuklara Eğitim Verilen Merkeze Ziyaret

Toçoğlu`dan Suriyeli Çocuklara Eğitim Verilen Merkeze Ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesince atıl vaziyette bulunan bir iş merkezinin restore edilmesiyle hizmete açılan ve 285 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Karaman Geçici Eğitim Merkezi`ni ziyaret ettiSakarya`nın Adapa

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesince atıl vaziyette bulunan bir iş merkezinin restore edilmesiyle hizmete açılan ve 285 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Karaman Geçici Eğitim Merkezi`ni ziyaret etti

Sakarya`nın Adapazarı ilçesinde hizmete açılan Karaman Geçici Eğitim Merkezinde 285 sığınmacı çocuk Arapça ve Türkçe eğitim görüyor.

Karaman Mahallesi`nde geçtiğimiz ay hizmete giren, ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul düzeyinde eğitimin verildiği merkezde 26`sı Suriyeli 3`ü Türk 29 eğitimci görev yapıyor.

Arapça eğitimin ağırlıkta olduğu merkezde, Suriyeli çocuklara haftada 5 saat Türkçe eğitimi veriliyor.

Karaman Geçici Eğitim Merkezini ziyaret eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun Suriye`den Türkiye`ye gelen çocuklar için hazırlandığını söyledi.

Okulun, Milli Eğitim Bakanlığı, İHH, KADEM ve Sakarya Büyükşehir Belediyesince faaliyetini sürdürdüğünü ifade eden Toçoğlu, Sınıflarda Suriye`den iltica etmiş çocuklarımıza ana sınıfından ortaokula kadar Arapça ve Türkçe eğitimler verilmekte. Türkçe dersleri Türk, Arapça dersleri ise Arapça hocaları tarafından veriliyor. Bu bina tamamen bu evlatlarımızın, kardeşlerimizin eğitimi için Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış bir binadır. diye konuştu.

Toçoğlu, 28 sınıfın eğitim verilecek durumda hazırlandığını dile getirerek, 17 sınıfımızda eğitim devam ediyor. 285 öğrencimiz var. Kapasitemiz tekli eğitimlerde 500, çiftli eğitimlerde ise bin öğrenciye kadar çıkabilir. Dolayısıyla Suriye`deki iç savaştan dolayı ülkemize zorunlu olarak göç etmiş çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze katkı sağlamaktan çok memnun olduğumuzu ifade ediyoruz. diye konuştu.

Hayalim doktor olmak

Suriyeli öğrenci Ayşe Karalii de Suriye`deki iç savaştan kaçarak 1,5 yıl önce Türkiye`ye geldiğini kaydetti.

Eğitim merkezinin güzel olduğunu dile getiren Karalii, Sizlere çok teşekkür ederiz. Burada hayallerimi gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Çok güzel eğitim veriliyor. Hayalim doktor olmak. Türkiye bize kapılarını açtığı için çok teşekkür ederiz. İyi ki varlar. dedi.

Suriyeli sınıf öğretmeni Safaa Osayan ise 3 yıl önce Türkiye`ye geldiğini anlattı.

Osayan, Türkiye`ye gelmeden önce 5 yıl Suriye`de öğretmenlik yaptığını ifade ederek, Önceden savaştan uzak kalmak istiyordum ama şimdi çok özlem var dönmek istiyorum Suriye`ye. Eğitim merkezi çok güzel hizmet veriyor. ifadesinde bulundu.