Prematüre Doğum, Prematüre Yaşam Artıyor!

Prematüre Doğum, Prematüre Yaşam Artıyor!

Prematüre doğum oranının son yıllarda artış sergilediği gözleniyor. Ancak aynı şekilde, prematüre doğumlarda yaşam şansı da artıyor.

Halk arasında erken doğum olarak bilinen prematüre doğum sayısında, dünya genelinde son 15-20 yılda yüzde 10`a varan oranlarda artış gözleniyor. Türkiye`de ise ortalama her 10 doğumdan 1`i prematüre doğum olarak gerçekleşiyor. Öte yandan prematüre gerçekleşen doğumlarda yaşam şansının da benzer oranlarda arttığı görülüyor.

PREMATÜRE DOĞUM NEDİR?

17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Erdem Hastahanesi Yenidoğan Uzmanı Dr. Fazilet Metin, normal hamilelik süresinin 40 hafta olduğunu hatırlatarak Genel anlamda 38 haftadan daha erken bir sürede gerçekleşen her doğum prematüre, bu şekilde doğan her bebek de prematüre bebek olarak adlandırılıyor. Bu doğumlardan 35 ilâ 38 haftada gerçekleşenler herhangi bir kuvöz tedavisi olmadan annesinin yanına verilebilirken, 35 haftadan erken doğan bebekler ise başta kuvöz dâhil bazı tıbbi müdahalelere ihtiyaç duyabiliyorlar dedi.