Kumpas fezlekesi Kaynak'tan çıktı

Kumpas fezlekesi Kaynak'tan çıktı

17 Aralık darbe girişimiyle ilgili fezlekenin o sabah saat 06:57'de Kaynak Holding yöneticisinin bilgisayarına yüklendiği ortaya çıktı.

17 Aralık darbe girişiminin bir ucunun, Kaynak Holding`e uzandığı ortaya çıktı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY`ye üye polislerce hazırlanan 17 Aralık fezlekesinin, 17 Aralık 2013`te saat 06.57`de Kaynak Holding`e bağlı Işık Yayıncılık Şirketi`nin müdürü olan Özden Demir`in bilgisayarına yüklendiğini tespit etti.

17 ARALIK SABAHI YÜKLENMİŞ

Daha önce kayyum atanan Kaynak Holding`de, emniyet yetkililerince dijital verilerin incelenmesi sonucu hazırlanan rapor, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu`na gönderildi.

Sabah`ın haberine göre; raporda, holding bünyesinde faaliyet gösteren Işık Yayıncılık Genel Müdürü Özden Demir`in bilgisayarında, çarpıcı belgelere ulaşıldı. Dönemin FETÖ`ye bağlı İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan 17 Aralık dosyasına ilişkin fezleke, Demir`in bilgisayarında bulundu. Fezlekenin holding bilgisalarına, 17 Aralık sabahı saat 06.57`de yüklendiği saptandı.

İK MÜDÜRÜ DE `İMAM`A YOLLAMIŞ

Demir fezlekeyi, Kaynak Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Sedat Kocar`a 14 Mart 2014`de e-postayla gönderdi. Fezlekenin tamamı başlığı ve Belki arkadaşlara gönderirsiniz notuyla gönderilen e-postanın ek kısmında, 17 Aralık operasyonu için hazırlanan fezlekenin bulunduğu tespit edildi. Raporda, söz konusu belgenin Sedat Kocar tarafından da 19 Mart 2014`te e-posta ile FETÖ imamı olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Hürol Karadaş`a gönderildiği tespitine yer verildi. İncelemeler sonucu, her 2 e-postanın ekinde 17 Aralık fezlekesinin bulunduğu, fezlekenin son değiştirme tarihi ise 18 Aralık 2013-14.01 olarak görüldü.

KAYNAK`TA MI TEZGÂHLANDI?

17-25 Aralık operasyonlarının Kaynak Holding`te ve FETÖ`cüler tarafından hazırlandığının belgesi olarak değerlendirilen bu son bulgudan hareketle savcılık, fezlekenin holdingte hazırlanmış olma ihtimalini değerlendiriyor.

FETÖ`cü polislerin yasadışı bazı takipler yaptığının belirlenmesi üzerine, İçişleri Bakanı`nın talimatı ile dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç`ın görev yerinin değiştirilmesi talimatı verilmişti. Bu durumdan haberdar olan Ardıç ve Saygılı da operasyonu yapacak savcı Celal Kara`ya gelerek bir an önce operasyonun yapılması gerektiğini söylemişti. Savcı Kara da operasyon için düğmeye basmış ve kumpas operasyonu start almıştı.



Başlık