Suriyelilere Kepenk Ardında Kaçak Sağlık Hizmeti Veriyorlar

Suriyelilere Kepenk Ardında Kaçak Sağlık Hizmeti Veriyorlar

Ücretsiz tedavi hizmetinden yararlanamayan Suriyeli mülteciler, Suriyeli hekimlerin izinsiz ve ruhsatsız açtıkları sağlık merkezlerinde tedavi olmaya devam ediyor. Üstelik sadece 20 TL`ye.

Kimlikleri olmadığı için ücretsiz tedavi hizmetinden yararlanamayan Suriyeli mülteciler, Suriyeli hekimlerin izinsiz ve ruhsatsız açtıkları sağlık merkezlerinde tedavi olmaya devam ediyor. Muayene ücreti ise yalnızca 20 TL.

Türkiye`de diploma denkliği olmayan Suriyeli hekimler, geçici koruma kimlik belgesi bulunmayan Suriyeli mültecilere ruhsatsız açtıkları tıp merkezlerinde sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. habertürk`ün geçen yıl kasım ayında `20 liraya check-up` başlığıyla duyurduğu haber sonrasında kapısına kilit vurulan Bağcılar`daki Yasmin Tıp Merkezi bir süre sonra yeniden hizmete girdi.

Merkez zaman zaman açılıyor, kimi zaman da etraftakilere kapalı süsü veriyor. Suriye`de alternatif tıp alanında çalışan Dr. Ahmad Camus tarafından kurulan tıp merkezi, herhangi bir resmi kurumdan izin ya da ruhsat almaksızın hasta bakıyor. Suriye`deki tıp diplomalarının Türkiye`de denkliği olmadığı için sertifika alamayan doktorlar, merkezde aylık 1500 TL`ye çalışıyor. 2 katlı merkezde hastalar sadece 20 liraya tepeden tırnağa muayene olabiliyor.



Başlık