İlham Aliyev`den çok sert çıkış!

İlham Aliyev`den çok sert çıkış!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ülkesinin Avrupa`ya entegrasyonuyla ilgili,

Yeni Şafak`ta yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2016`nın 9 ayını değerlendirdiği Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada siyasi ve askeri krizlerin yaşandığını, çeşitli bölgelerde kanlı çatışmaların, savaş riskinin ve tehditlerin arttığını belirtti.

Ortadoğu`da yaşanan çatışmaların büyük felaketlere neden olabileceğini söyleyen Aliyev, göçmenlerin durumuna ve onların Avrupa`da karşılaştığı sıkıntılara dikkat çekti.

Göçmen sorununun Avrupa`da radikal siyasi partilerin işine yaradığını ve onların giderek güçlendiğini ifade eden Aliyev, o partiler iktidara geldiği takdirde medeniyetler arası çatışmaların derinleşeceği uyarısında bulundu.

Azerbaycan toplumunun bu gerçeği bilmesi gerektiğini vurgulayan Aliyev, sözlerine şöyle devam etti:
Artık hem bölgemiz hem dünya değişti. Politikamızı buna uygun yürütmeliyiz. Biz kendi siyasetimizi yürütüyoruz ve kimsenin sözü ile oturup kalkmıyoruz. Bazıları bizim biryerlere entegre olmamız gerektiğini söylüyor. Bazıları Avrupa`ya entegre olmamız gerektiğini düşünüyor. Müslümanlara `dur` diyenlere mi entegre olalım? Müslüman mültecilere çifte standart uygulayanlara mı entegre olalım? Müslümanları kafeste tutanlara mı entegre olalım?



Başlık