Sağlık Bilimleri Üniversitesi Birleşmiş Milletler Gibi`

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Birleşmiş Milletler Gibi`

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitenin 33 ülkeden 259 öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirterek, yabancı öğrenci sayısını 5 yılda 2 bin 500`e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, üniversitenin 33 ülkeden 259 öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirterek, yabancı öğrenci sayısını 5 yılda 2 bin 500`e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Prof. Dr. Erdöl, yaptığı açıklamada, bu yıl eğitime başlayan üniversiteye 2 bin 392 öğrenci kabul ettiklerini belirtti.

Bu sayının bin 393`ünü 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile GATA bünyesinden üniversitelerine geçiş yapan öğrencilerin oluşturduğunu aktaran Erdöl, Toplam 259 yabancı öğrencimiz var. Somali`de bu yıl açacağımız Somali Recep Tayyip Erdoğan SHMY Okulumuza da 150 öğrenci almayı planlıyoruz. Hedefimiz yabancı öğrenci sayısını 5 yıl içerisinde 2 bin 500`e çıkarmaktır. ifadelerini kullandı.

Yabancı öğrenci sayısının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Erdöl, şunları kaydetti:

Üniversitenin bir anlamı da budur. Üniversite evrensel bilgiyi kullanır. Dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun insanlar, bilginin peşinde koştuğu müddetçe her yere gidip oradan beslenir. Biz bu anlamda sağlık eğitiminin her dalında ve uluslararası düzeyde yetkin ve yeterli olduğumuzu kanıtlamış oluyoruz. Öğrencilerimiz burada eğitimlerini aldıktan sonra Türkiye`nin gönüllü elçisi haline gelmektedirler. Kendi ülkelerine dönerek hem insanlığa hem ülkelerine faydalı olacak bireyler oluyorlar. Bu da bir üniversite için gurur vericidir.

Türkiye`nin sahip olduğu sağlık tesisi, yetişmiş insan gücü, teknolojik altyapı ve tecrübe birikimi ile sağlık turizmi açısından önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu vurgulayan Erdöl, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, ülkemizin ilk modern tıp okulu olan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane`nin devamı niteliğinde kurulmuş ve bu nedenle `Geçmiş ile geleceğe` sloganıyla yola çıkmış bir üniversitedir. Tarihi misyonumuzun bize yüklediği sağlık profesyonelleri yetiştirme ve yurt dışında eğitim kurumları açma görevi gereği, ülkemizin yanı sıra dünyanın çeşitli bölgelerinde de eğitim kurumları açmaya başladık. Eğitim dilimiz tamamen Türkçe. Bir ülkenin dilini öğrendiğiniz zaman onun kültürünü de öğreniyorsunuz. Orada gördüğünüz yakınlık, oluşturduğunuz dostluklar sizin bakış açınızı geliştiriyor. değerlendirmesinde bulundu.



Daha önce zona geçirenler de aşı olmalı

Yumurtalar kaç yıl boyunca saklanabiliyor? 40 yaşından önce yapılmalı!

Gıdı problemine doğal çözüm

Sıcak havaya dikkat! Kalbe iyi gelmiyor!

Teknoloji çağında yazılım sorunu... Aşı reddinin faturası hekimlere ve hastalara çıkarıldı!

Dijital sağlık denince akla yapay zeka geliyor

Aşılar ölüm riskini azaltıyor... Çocukluk çağı aşıları kalkan oluyor

Z kuşağının sebat etme becerisi yok!

Havalar ısında, vakalar artıyor... Çocuk ishalinde sıvı kaybına dikkat!

Bel ağrınız 7 günden fazla sürüyorsa, dikkat! "Mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalı"

Mevsim geçişlerinde vücut direncinizi korumaya dikkat edin

TÜRKOĞLU ORHANGAZİ DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ.

Bursa'dan '112' çağrısı

Sağlık Bakanı Koca: ?Şu an aktif vakaların yüzde 50`den fazlası 30 yaş altındadır?.

üzücü ölüm! Koronavirüs hastası