18 akademisyen FETÖ'den gözaltına alındı!

18 akademisyen FETÖ'den gözaltına alındı!

Elazığ`da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fırat Üniversitesi`nde açığa alınan akademisyenlerden 18`i Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Elazığ`da başlatılan ve halen devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Fırat Üniversitesi`nde görev yapan ve aralarında, profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzmanların da bulunduğu 24 kişi açığa alındı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınan 24 akademisyenden 18`i gözaltına alınırken, 6`sı ise aranıyor.

Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca 15.07.2016 tarihinde Ankara ve İstanbul merkezli olarak Türkiye Genelinde FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir kısım asker  kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen Anayasayı ihlal, Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, ilimiz Fırat Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı`nca FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği şüphesiyle görevden uzaklaştırıldıkları bildirilen aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olan 24 şahsa yönelik Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından 22 Eylül 2016 günü ilimiz merkezli yapılan operasyon neticesinde 18 şahıs, ikamet ve araçlarında arama yapılmak suretiyle gözaltına alınmış, 6 şahsın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Söz konusu ikamet ve araç aramalarında çok sayıda cep telefonu, sim kartı, dizüstü bilgisayar, flash bellek, CD/DVD vb. dijital materyaller ile dokümanlar ele geçirilerek incelenmeye alınmıştır.



Anahtar Kelimeler: