ABD`den Kuzey Kore`ye B-1B`li yanıt!

ABD`den Kuzey Kore`ye B-1B`li yanıt!

ABD`nin, Kuzey Kore`nin son dönemdeki agresif nükleer adımlarına karşı Güney Kore`ye destek amaçlı iki uzun menzilli stratejik bombardıman uçağını bu ülkenin semalarında uçurduğu bildirildi.

Hürriyet`te yer alan habere göre ABD Savunma Bakanlığının yazılı açıklamasında, ABD ile Güney Kore arasındaki güvenlik taahhütleri gereği B-1B Lancer tipi nükleer silah taşıma kapasitesine de sahip uzun menzilli iki stratejik bombardıman uçağının Güney Kore hava sahasına gönderildiği ifade edildi.

Güney Kore`nin güvenliğine verdiği taahhüdü herkese hatırlatmak için ABD`nin bu tür askeri eylemleri tekrarlayacağı aktarılan açıklamada, Kuzey Kore tehdidine karşı gereken tedbirlerin alındığı vurgulandı.

Açıklamada, ABD`ye ait Guam Adası`ndaki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü`nden kalkan uçakların, Kuzey Kore`ye 120 kilometre mesafede yer alan Osan Üssü üzerinde uçuş yaptığı bilgisi verildi.

merikan medyasındaki haberlere göre, ABD ve Güney Kore jetleri eşliğinde Güney Kore hava sahasında dolaşan Lancer`lar, yere iniş yapmadan yeniden Guam`daki üsse döndü.

KUZEY KORE 5. NÜKLEER SİLAH DENEMESİNİ YAPTI

Bir süre önce 5`inci nükleer silah denemesini gerçekleştiren Kuzey Kore, başta Güney Kore olmak üzere uluslararası kamuoyundan büyük tepki almıştı. ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore`ye karşı gereken adımların atılacağı mesajını vermişti.

Kore Savaşı (1950-1953), teknik olarak bir barış anlaşmasıyla sonlandırılmadığı için iki ülke halen savaşta kabul ediliyor. ABD`nin Güney Kore`de 28 bin, Japonya`da ise on binlerce askerinin konuşlu olduğu belirtiliyor.

B-1B Lancer, ABD Hava Kuvvetleri`nde kullanılan uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı olarak biliniyor. Lancer`ların, B-52 Stratofortress ve B-2 Spirit ile ABD uzun menzilli bombardıman kapasitesinin omurgasını oluşturduğu kaydediliyor.

Başlık