Çavuşoğlu: Büyükelçiliğini adam gibi yapacak

Çavuşoğlu: Büyükelçiliğini adam gibi yapacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'ye yönelik, Sizin büyükelçileriniz Türkiye'de bir vali değil, büyükelçiliğini adam gibi yapacak dedi.

Bayram tatilini Antalya`da geçiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat AK Parti İlçe Teşkilatındaki bayramlaşma törenine katıldı. Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, dün Antalya`ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ve telefonda bayramlaştığı Başbakan Binali Yıldırım`ın Manavgatlılara selam gönderdiğini söyledi.

Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi dünyada da özellikle bayramda huzur ve barışın tesis edilmesi için samimi gayretler gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Suriye`deki ateşkes için Avrupa Birliği yetkilileri, ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başta olmak üzere birçok ülke lideriyle gerek yüz yüze gerek telefonda defalarca konuşarak çok samimi gayret sarf ettiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan`a sadece Türkiye`dekileri değil, dünyadaki tüm mazlumları düşündüğünü, bu anlayışla temas içinde bulunduğu ülkelerin de gayretleriyle Suriye`de ateşkes olduğunu vurguladı.

Ateşkesin kalıcı olmasını istediklerini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

Öyle görünüyor ki özellikle rejim, bu ateşkese riayet etmek istemiyor. Dün akşam ateşkes ilan edilir edilmez rejim ateşkesi bozdu. Uyarılar yapıldı, inşallah bu ateşkesin kalıcı olması için herkes üzerine düşeni yapar. Tek taraflı olmaz. Suriye`de huzur, barış, istikrar ve yeniden yönetilebilir bir Suriye olması için bundan sonra için gayretlerimizi devam ettiriyoruz. Aynı şekilde bize tehdit oluşturan DAEŞ ve PYD ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle sınırımızın öteki tarafından sürekli bizi hedef alan, havan mermileri gönderen, roket gönderen DAEŞ`in temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu`na destek veriyoruz. DAEŞ`e karşı güvenliğimiz için bu şarttır. Uluslararası sistemden kaynaklanan bir haktır. Diğer taraftan diğer terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz.

SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNÜYOR

Çavuşoğlu, DAEŞ`ten temizlenen yerlerde hayatın tekrar başladığını dile getirerek, Kurban Bayramı`nda Cerablus ve çevresindeki köylerde ve kasabalarda, insanların tekrar yaşama döndüğünü, esaretten kurtulduğunu belirtti.Suriye`den Türkiye`ye gelen Suriyelilerin de dönmeye başladığını vurgulayan Çavuşoğlu, Sayın Cumhurbaşkanı`mızın yıllardır anlatmaya çalıştığı `Buraları terörden arındırırsanız, buralarda savaşı bitirirseniz, insanlar dönmek ister. Bu insanlar normal hayata dönmek ister. Bunlara bu tür yardımları yapmamız lazım. Güvenli bölgeleri oluşturmamız lazım. O bölgelerdeki insanlara elektriğini de veriyoruz, suyunu da veriyoruz. Allah`a şükür vatanımız, milletimiz, devletimiz bu konuda çok hassas. Her türlü insani yardımımızı da gönderiyoruz. Birçok vatandaşımız da kurbanlarını o bölgelere bağışladılar. diye konuştu.

PKK`NIN HEDEFİ MÜSLÜMAN, İNANÇLI, MUHAFAZAKAR KÜRTLER

Çavuşoğlu, Türkiye içinde huzuru bozmak isteyenlere karşı da mücadelelerini sürdürdüklerini vurgulayarak, daha önce yaptığı konuşmalarda PKK ve uzantılarını, onların içindeki DHKP-C`li terör örgütünü şehirlerden temizleyeceklerini söylediğini anımsattı. 



Rus ajansı: FETÖ'nün suikasti olabilir

Türkiye'den Moskova kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le telefonda konuştu

Başbakan Yıldırım?dan Rus Büyükelçi?ye suikast açıklaması

Kurtulmuş: Rus halkına başsağlığı diliyorum

Malatya'da FETÖ operasyonu: 20 polis tutuklandı

HDP Eskişehir il eşbaşkanları tutuklandı

Dışişleri Bakanlığı Ürdün?de gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı

Halep için telefon diplomasisi

Erdoğan: Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz

Bakan Çelik Twitter'dan uyardı

Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile telefonda görüştü

Numan Kurtulmuş: Referanduma doğru gidiyoruz!

Bahçeli?den sağduyu çağrısı

Bakanlar Kayseride