İstanbul'a yeni üniversite! Bakın neden kuruluyor

İstanbul'a yeni üniversite! Bakın neden kuruluyor

Üç parti YÖKün kaldırılması konusunda uzlaşırken, FETÖ'cü üniversitelerdeki öğrencilerin durumu da açıklığa kavuştu.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile ilgili değişiklikler Resmi Gazete`de yayımlandı. Bu değişiklikler arasında el konulan FETÖ`cü üniversiteler ve buralardaki öğrencilerin durumu da netliğe kavuştu.

Buna göre, faaliyet izninin kaldırılmasını gerektiren durumlar tespit edilen vakıf yüksek öğretim kurumları ile kurucu vakıflarına devlet tarafından yönetici atanan vakıf yükseköğretim kurumlarının faaliyet izni, YÖK`ün teklifi ve Bakanlar Kurulunun kararı ile kaldırılacak.

YENİ ÜNİVERSİTE KURULUYOR

İzni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler, YÖK tarafından garantör üniversiteye veya belirlenecek bir devlet üniversitesine intikal ettirilecek. Öğrencilerin nakledildiği yükseköğretim kurumları, faaliyet izni kaldırılan vakıf yükseköğretim kurumunun borçlarından dolayı sorumlu tutulamayacak.

İstanbul Kent Üniversitesi adı altında bir vakıf üniversitesi kurulacak.

YÖK KALDIRILIYOR

Diğer yandan, Ak Parti, CHP ve MHP temsilcileri, YÖK?ün kaldırılması konusunda uzlaştı.

Tartışmaya açılan düzenlemelerde üç parti, YÖK?ün yerine oluşturulan kurumun yapısı ile üniversitelerin, ?bilimsel, idari ve mali özerkliği?ni güvence altına alacak bir sistemde uzlaşırsa, pakete bu kurumu ilgilendiren maddeler de eklenebilecek.

`ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI`

Komisyon üyesi MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, ?Bugün (dün) de yazımla ilgili çalışmaları tamamladık. Uzlaşabildiğimiz maddeleri, uzlaşmaya yakın olduğumuz maddeleri, uzlaşamayacağımızı düşündüğümüz maddeleri gördük? dedi.

, Milliyet



Başlık