HDP'li vekillere davalar peş peşe açıldı

HDP'li vekillere davalar peş peşe açıldı

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, Adana'da kısa süre önce açılan davanın ardından 2 yeni dava daha açıldı.

HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında, 2 Şubat 2016 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir kişinin polis tarafından katledildiği iddiası ile yaptığı paylaşımlar ve 9 Şubat 2016`da Diyarbakır Sur ve Silvan, Şırnak ili ve Cizre ilçelerinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Adana İnönü Parkı?nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni, devletin yargı organlarını, devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçunu işlediği iddiasıyla yürütülen soruşturmalar tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısınca her 2 olayla ilgili hazırlanan iddianameler, Adana 2. ve 8. Asliye Ceza Mahkemelerine gönderildi. Mahkeme hakimleri, iddianameleri inceleyerek kabul etti. İki ayrı davadan 2?şer yıldan toplam 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

HDP Adana Milletvekili Beştaş hakkında kısa süre önce de, 14 Ekim 2015`te, Ankara`daki patlamayı protesto etmek için Adana İnönü Parkı`nda düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmadan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama suçunu işlediği gerekçesiyle Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. 

HDP?li Beştaş, önümüzdeki aylarda 3 ayrı davadan yargılanmaya başlayacak. 



Başlık