EĞİTİM

EĞİTİM Haberleri

Urfa Eğitim Sen`den Eylem Kararı

Urfa Eğitim Sen`den Eylem Kararı

Şanlıurfa`da son KHK ile 14 Eğitim Sen üyesinin açığa alındığını belirten KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, eylem kararı aldıklarını açıkladı. Sendika açlık grevine girmeyi dahi tartışıyor.

KESK ve Eğitim-Sen il binasında toplanarak son dönemlerde FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınan 52 bin kişi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Son açıklanan Kanun Hükmünde Kararname ile Türkiye genelinde 100, Urfa`da 14 Eğitim Sen üyesinin görevden ihraç edilmesine tepki gösteren Sendika, eylem yapma kararı aldıklarını açıkladı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Keklik, hem askeri hemde sivil darbe ile karşı karşıya olduklarını belirterek Türkiye genelinde 100 civarında üyemiz ihraç edildi. Urfa özelinde ise 14 arkadaşımız ihraç edildi. Bu arkadaşlarımızın geçmişte bugüne darbe karşıtı duruşu, demokrasiden yana duruşu, mücadelesi zaten Eğitim-Sen üyesi olmakla bilinen bir durumdu. Bizler artık şunu düşünüyoruz. Darbe bahane edilerekten farklı düşünen, muhalif kesimlerin tasfiyesi söz konusudur dedi.
14 BİN ÖĞRETMEN DAHA AÇIĞA ALINACAK
En son Başbakan Binali Yıldırım`ın 14 bin öğretmenin daha görevden uzaklaştırılacağına dair yaptığı açıklamayı eleştiren Keklik Başbakan`ın çıkıp da tahminler üzerinden sayı vermesi doğru değildir. Buradan Sayın Başbakan`a soruyoruz. Darbe sonrasında kısa bir sürede 52 bin insanı hangi zamanda araştırıldı da bu insanlar ihraç edildi. Bu ne hızdır da iki gün içerisinde 14 bin insan tespit edilip, böylesi bir açıklama yapılıyor. Bu açıklamaların tamamının aslında bir tasfiye süreci olduğunu, insanlık suçu olduğunu burada belirtmek istiyoruz diye konuştu.

SENDİKA`DAN EYLEM KARARI
KESK, Eğitim-Sen kurbanlık koyun değildir ve olmayacaktır diyen Keklik, eyleme başlayacaklarını duyurdu. Her gün saat 13.00 ile 19.00 saatleri arasında oturma eylemi yapacaklarını açıklayan Keklik, açlık grevini dahi düşündüklerini belirtti. Keklik, Başbakan`dan net bir açıklama beklediklerine vurgu yaparak, Bu hukuksuzluk sona erene kadar hiçbir arkadaşımız mağdur edilmeyecektir. Bu süreçte bizler her gün 13.00 ile 19.00 arasında bir oturma eylemi yapacağız. Bu olay sonuçlanana kadar, biz alternatifsiz değiliz. Bunun devamında farklı eylem etkinliklerimiz olacaktır. Gerekirse buradan Ankara`ya yürümeyi ve mecliste oturmayı, açlık grevine dahi girmeyi tartışır durumdayız. Bir an önce Başbakan`ın net ifadelerle, kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde, kendi deyimiyle, yanlış anlaşılmayacak şekilde bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Yoksa aksi takdirde kesinlikle bizim ne iş alanlarımızı ne çalışma yerimizi ne de kurumlarımızı boş bırakma gibi bir durumumuz asla ve asla söz konusu değildir. Buradan sizler aracılığıyla da kardeş kurumlara, demokrasiden, emekten, özgürlükten yana olan halkımızın desteğini bekliyoruz dedi. ( Gazete İpekyol)