Samsung Note 7`leri geri çekiyor

Samsung Note 7`leri geri çekiyor

Teknoloji devi Samsung, Note serisi akıllı telefonunun son üyesi Galaxy Note 7`deki batarya problemi nedeniyle bu modelin satışını durdurduğunu ve bugüne kadar satılan cihazları yenisiyle değiştireceğini duyurdu.

Türkiye`de yer alan habere göre Samsung`dan yapılan açıklamada, son zamanlarda Note 7`de bildirilen batarya sorunu nedeniyle, şirketin söz konusu model hakkında yaptığı kapsamlı soruşturma sonucunda batarya hücresinde sorun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, 1 Eylül tarihi itibariyle bu sorun nedeniyle dünya genelinde toplam 35 Note 7`nin Samsung`a rapor edildiği bilgisi paylaşılırken, şirketin, piyasada bu sorundan etkilenmiş Note 7 model telefonları tanımlamak için tedarikçilerle titiz bir denetleme yürüttüğü vurgulandı.

Müşterilerin güvenliğinin Samsung için her şeyden önce geldiğinin altı çizildiği açıklamada, Note 7 modelinin satışının durdurulduğu ve bugüne kadar satılmış cihazlarının gelecek haftalarda değiştirileceği kaydedildi.

Dünya genelindeki Note 7 kullanıcılarından bazıları, son haftalarda, cihazlarının şarj olurken alev aldığını bildirmişti.

Uzmanlar, şu ana kadar dünya çapında yaklaşık 2,5 milyon Note 7 cihazın satıldığına işaret ederken, Samsung`un akıllı telefon piyasasında en büyük rakibi olan Apple`ın gelecek hafta yeni cep telefonu modeli iPhone 7`nin tanıtımından önce Note 7`de karşılaşılan sorunun Samsung`un pazardaki konumunu zayıflatabileceğine dikkati çekiyor.