E-devlet platformu nasıl kullanılıyor?

E-devlet platformu nasıl kullanılıyor?

E-devlet sistemi sayesinde 22 kuruma ait sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür. E-devlet üzerinden bu sorgulama işlemleri ücretsizdir ancak sisteme giriş yapabilmek için PTT kurumundan alacağınız E-devlet giriş şifresi için tek seferlik bir üc

Vatandaşların kamu işlemlerini yapmaları için kurum binalarına gittiklerinde karşılaşmış olduğu bazı zor durumlar vardır. Vatandaşların aktif bir şekilde ihtiyaç duyduğu ve de kullanmakta olduğu bu hizmetlerden yararlanmak için gitmiş oldukları bu kurumlar ne yazık ki binlerce kişi tarafından kullanılmaktadır. Çünkü bu kurumlarda işlem yapmak için sadece bizler değil aynı zamanda binlerce kişi bu kurumlara giderek gerekli olan tüm çalışmalara katılım sağlamalıdırlar. Vatandaşlar olarak bizler de gerekli olan tüm bu işlemlerin yapılması için öncelikle sahip olması gereken bazı işlemler vardır. Kurumlarda yapılan bu kamu işlemi için bizlerin uzunca bir vaktini gerektiği zamanlarda bu alanda ayırmaları gerekir.  Çünkü bizler mesai saatleri içinde bu kurumlara gidersek yapmamız gereken tüm işlemler için uzunca saatimizi bu kurumda harcayabiliriz.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-DEVLET İLK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak eğer bizler bu işlemlerimizi yapabilmek için gittiğimiz bu kurumdan daha iyi şartlar altında hizmet almak istersek internet sistemini kullanabiliriz. Çünkü artık geliştirilen teknolojik amaçlı hizmetler sayesinde bizlerin yapması gereken sayısız işlem vardır. Bu hizmetlerden yararlanmak için bizler de en iyi şekilde bu noktada hizmet alabiliriz. Çünkü online sorgulama işlemleri için bizlerin yapması gereken bu hizmetlerden yararlanması için gerekli olan bu çalışmalara katılım sağlamamız gerekir. Vatandaşların gerekli olan bu noktada ki çalışmalara katılım sağlaması için bizler de yapılan bu çalışmalardan yararlanabiliriz. Online şekilde verilen bu hizmetten bizler de yararlanarak internet üzerinden bulunan online şekilde hizmet veren kurumlardan kısa bir şekilde istediğimiz işlemi gerçekleştirebiliriz.

E-Devlet adı verilen bu online işlemlerin bulunduğu hizmet merkezi içerisinde binlerce çalışmayı bulundurur. Vatandaşların da bu çalışmalardan hizmet alabilmeleri için bizler tarafından yapılan bu hizmetten yararlanmaları gerekir. Aynı zamanda bu noktada bizler e-Devlet sistemine giriş yaparak dilediğimiz her alanda ki işlemi sadece dakikalar içerisinde yapabiliriz. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan işlemlere örnek vermek gerekirse şunları sıralayabiliriz: SGK hizmet dökümü, SSK prim sorgulama, hastane muayene sırası alma, üniversiteye kayıt olm0, GBT sorgulama, borç sorgulama, parsel sorgulama ve daha saymadığımız ama çok fazla uygulama sistemde yüklüdür. Böylece bizler de bu işlemlerimizi internet sistemi üzerinden yapabiliriz. Öncelikle e-Devlet sisteminden yararlanmak için bir e-Devlet şifresi temin etmeniz gereklidir. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın net bir şekilde yazılı olduğu kimlik kartınız ile merkez bir postaneye gidip orada bulunan ilgili görevliye e-Devlet şifresi almak istediğinizi söyleyiniz. Sizlerden istenen işlem ücreti ve nüfus cüzdanını görevliye takdim ederek giriş şifrenizi bu şekilde alabilirsiniz.

Bu sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda açılan sağ üst bölümünde gerçekleştirmek istediğiniz tüm işlemleri e-Hizmetler ibaresinde bulunur. Buraya gelerek dilediğiniz işlemin adını yazarak ana sayfada bu kuruluşun sayfasının yer aldığını göreceksiniz. Yapmak istediğiniz işlemin adını bu alana yazarak online şekilde kolayca bu işlemi gerçekleştirebilir her türlü sorunuzun cevabını bu şekilde giderebilirsiniz.



Başlık