561 milyon dolarlık ithalata denetleme

561 milyon dolarlık ithalata denetleme

Ekonomi Bakanlığı ithalatta enerji verimliliği denetimi uygulamasının da başlatıldığını ve ilk aşamada 561 milyon dolarlık ithalatın enerji verimliliği yönünden denetleneceğini duyurdu.

Ekonomi Bakanlığı?ndan yapılan yazılı açıklamada ithalat denetimleri kapsamında pek çok farklı ürünün, ilgili teknik mevzuatına uygunluğu yönünden denetlendiği belirtilerek, ?15 Ağustos 2016 tarihi itibariyle bu denetimlerde yeni bir döneme geçildi. İlk aşamada klimalar, elektrik motorları ve elektrikli süpürgeler ürün güvenliği denetimlerinin yanı sıra enerji verimliliği denetimlerine de tabi tutulacaktır? denildi. Açıklamada şöyle devam edildi:

?Başlatılacak olan bu uygulama ile ilk aşamada 561 milyon dolarlık bir ithalatın enerji verimliliği yönünden denetlenmesi söz konusu olacaktır. Bu uygulama aynı zamanda, AB mevzuatında da yer alan bu denetimin başlatılması ile Türkiye AB mevzuatına uyum konusunda bir aşama daha kaydetmiş olacaktır.?

Uygulamanın orta ve uzun vadede; enerji etiketi olmayan ürünlerin ithalatına engel olunması ve verimsiz ürünlerden kaynaklanan elektrik israfının önlenmesinde etkili olacağı, ayrıca tüketicilerin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesine katkı sağlayacağının değerlendirildiği belirtildi. 

 

Türkiye 34 ülkeden FETÖ hesaplarını dondurmasını istedi!