Fetullah Gülen iade gelişmeleri - Fetullah Gülen iadesinde yeni gelişme! (4.08.2016)

Fetullah Gülen iade gelişmeleri - Fetullah Gülen iadesinde yeni gelişme! (4.08.2016)

Kendi halkına savaş açan hain darbeci terör örgütü FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'nin iadesi ile ilgili tüm son dakika haberleri ve gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.. Ülkemiz için bir milat olan 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi ve sonrasın

Kendi halkına savaş açan hain darbeci terör örgütü FETÖ`nün elebaşı Fetullah Gülen`nin iadesi ile ilgili tüm son dakika haberleri ve gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.. Ülkemiz için bir milat olan 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi ve sonrasında yaşanan süreçlerde milletce büyük duruş sergileyerek darbeci odaklara gerekli ders verildi. Öte yandan hainbaşı Fetullah Gülen ABD`ye iade edilmemesi için yalvardı. Fetullah Gülen iadesinde yeni gelişme var. Tüm bu olanların baş sorumlusu örgütün sözde lideri Amerika`da firari yaşayan Fetullah Gülen`in iadesi ile ilgili tüm haber ve gelişmeler (15.08.2016) haber7.com`da..

FETULLAH GÜLEN`İN İADESİNDE YENİ GELİŞME

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in tedbiren tutuklanması için ABD`ye başvuru yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe girişimi soruşturması kapsamında, darbe girişiminin talimatını veren FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in tutuklanması için yazılan yazıyı Amerika Birleşik Devletleri makamlarına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı`na gönderdi.

DARBE GİRİŞİMİ ANLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından ABD makamlarına ulaştırılmak üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü`ne gönderilen yazıda,15 Temmuz 2016 günü FETÖ/PDY mensubu bir kısım asker şahıslarca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı darbe girişiminde bulunulduğu anlatıldı.

GÜLEN`İN TALİMATIYLA GERÇEKLEŞTİ

Söz konusu darbe girişiminin FETÖ/PDY`nin lideri Fethullah Gülen`in talimatı ile gerçekleştirildiği ve Gülen hakkında 10 ayrı suçtan kritik bir soruşturma yürütüldüğü belirtilen yazıda, ABD makamlarından Gülen`in Türkiye`ye iade edilmesi için başvuru yapılacağı kaydedildi.

Türkiye ile ABD arasında Suçluların geri verilmesi ve ceza işlerinde karşılıklı yardım anlaşmasının 10. maddesi uyarınca geçici olarak tutuklanması talep edildi.

FETULLAH GÜLEN İÇİN ABD`YE 85 KUTU KANIT GÖNDERİLDİ

Amerika gazetelerinden Washington Post, ABD ile Türkiye arasında giderek ciddileşme riski taşıyan bir sorun olan Fethullah Gülen dosyasını ayrıntılı biçimde değerlendiren bir haber yayınladı. Buna göre, Amerikan Adalet Bakanlığı`nda bir ekip, Gülen`e ilişkin iade talebine cevap vermek üzere Türkiye`den gelen 85 kutu dolusu belgeyi tarıyor.  Washington Post`a göre ilk aşama geçildi, incelemenin olumlu sonuçlanması halinde iddianame için bir federal savcı görevlendirilecek.

77 yaşında, sağlığı bozuk, Pensilvanya`da yaşıyor ve Türkiye`ye göre darbenin beyni. Washington Post, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen ile ilgili tartışmaları bu başlık altında haberleştirdi. Haberde iki önemli konuda bilgiler var:

85 KUTU KANIT 

Türkiye`nin, Gülen`in iade talebi konusunda Amerikan makamlarına dosya gönderdiği daha önce söylenmişti. Ancak bu haberle giden dosyanın kapsamı ilk kez ortaya çıkıyor. Washington Post, aynen şöyle yazıyor: 

Adalet Bakanlığı`nda bir ekip, Türkiye`den gelen 85 kutu dolusu kanıt belgesini tarıyor. Türkiye`ye göre bu belgeler, Gülencilerin, adliye, polis ve ordunun darbeci kliği dahil Türk toplumunun her alanına nasıl sızdığını gösteriyor ve Gülen`in darbenin arkasındaki beyin olduğunu kanıtlıyor.

İNCELEME 2. AŞAMA, 3. AŞAMA İDDİANAME

İade başvurusu konusunda Adalet Bakanlığı`nın yaptığı inceleme, iade sürecinin ikinci aşaması. İlk aşama Dışişleri Bakanlığı Adli Müşavirliği`nin incelemesi. Washington Post`un haberi doğruysa, ilk aşama geçilmiş durumda. Adalet Bakanlığı`ndaki incelemede, belgeler dikkate alınmaya değer bulunursa, üçüncü aşamaya geçilecek. Bakanlık, iddianame hazırlamak üzere bir federal savcı görevlendirecek.

KONGRE SPONSORU CEMT

Washington Post`tun haberinde yer alan bir diğer soruşturma konusu ise, Gülen cemaatinin Amerikan Kongresi`ndeki lobi faaliyetleri. Gazeteye göre, 2007 yılından bu yana, Kongre`den Türkiye`ye gelen heyetlerden 289`una, yani yarısına cemaate bağlı kuruluşlar sponsor olmuş.

Ayrıca Gülen hareketine bağlı onlarca kuruluş, siyasi kampanyalara onbinlerce dolar bağış yapmış. Bağış yapılan siyasetçiler arasında, Cumhuriyetçi Parti`nin önde gelen isimlerinden John Böhmer ve Rick Perry ile, Demokratların başkan adayı senatör Hillary Clinton da var.

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI: FETULLAH GÜLEN BU ÜLKELERE KAÇABİLİR

Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen`in kaçma ihtimali olan ülkeleri açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber canlı yayınında 15 Temmuz`daki askeri darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ, Fethullahçı Terör Örgütü`nün eli kanlı lideri Fethullah Gülen`in Türkiye`ye iade edilmemek için ABD`ye yalvardığını söyledi.

İADE OLMAMAK İÇİN ABD`YE YALVARIYOR

Bekir Bozdağ`ın açıklamalarından satır başları;

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ`nün Türkiye`deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen`in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu Gülen`i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD`ye yalvarıyor. Gel Türkiye`ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD`ye yalvarıyor.

BU ÜLKELERE KAÇABİLİR

Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye`ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye`ye gelmek için ABD`ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika`ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD`ye sunulacak.

DARBECİLERE İŞKENCE YAPILMIYOR

Bu darbe girişimi elebaşı Fetullah Gülen olan FETÖ`nün Türkiye`deki hainleri tarafından uygulanmıştır. Türkiye olarak Gülen`in iadesi için gerekli dosya gitti ve bu süreçte de geçici olarak tutuklanmasını talep ettik. ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu konuda olumlu yaklaşıyor. Onların bu tutumu GÜlen`i tedirgin ediyor. İade edilmemesi için ABD hükümetine sesleniyor. Darbeci kişilere gaz veriyor tarih sizi yazacak diyor ama kendisi ABD`ye yalvarıyor. Gel Türkiye`ye tarih seni yazsın kandırdığı beynini yıkadığı ülkesine düşman ettiği bu darbecilere gaz veriyor kendisi iade olmamak için ABD`ye yalvarıyor. Ona buradan çağrıda bulunuyorum. Gel Türkiye`ye burası bir hukuk devleti sizin gibi yargılamayız biz. Adil bir şekilde burada yargılan. Türkiye`ye gelmek için ABD`ye ve başka ülkelere kaçmak ile ilgili çalışmalar yaptığına dair istihbaratlar var. Fetullah Gülen, Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika`ya kaçabilir bu konuda çalışmaya başladı. Belgeleri hazırlıyoruz, ABD`ye sunulacak.

Yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerimiz var. Buralarda tutuklular bulunuyor. Sığmayan yerlerde bunlara uygun cezaevleri var. Bunlara uygun tüm güvenlik tedbirleri alınmış durumda. Yargılama konusuna gelince, bu soruşturma Cumhuriyet tarihinin en büyük davası. Bunun tek bir yerde yapılması doğru değil. Binlerce kişinin sanık olduğu bir davanın tek bir yerde görülmesi sağlıklı değil. Buna savcılar karar verecektir. Ankara`da bu büyüklükte bir salon yok. Sincan`a büyük bir salon inşaatı başlattık. 4-5 ay içerisinde yargılamanın sağlıklı bir şekilde yapılacağı bir salon olacak. Bu davanın sanıklarının ve avukatlarının bulunabileceği bir duruşma salonunun çalışmaları başladı.

ANAYASAMIZDA AÇIK HÜKÜMLER VAR

Anayasamızda açık hükümler var. Türkiye idam cezasını getirmek için anayasada gerekli değişikliği yapmak zorundadır. Türkiye bu cezanın geri getirilmesini istiyor. Halkın bu talebine kulağımızı tıkayamayız. Bu konu değerledirme masasında. Gelirse belirli suçlarla ilgili olur.

HAİNLERE KARŞI BU İTTİFAK ÖNEMLİ

Partiler arasındaki rekabeti bir tarafa iten bir siyaset anlayışı hakim oldu. Cumhurbaşkanımızın Külliye`de liderle biraraya gelmesi çok önemlidir. Hainlere karşı bu ittifak önemlidir. Dünkü fotoğraf ve açıklamalar önemli. Bu olumlu bir gelişme inşallah netice verir.

TERÖRİSTBAŞI GÜLEN, İADE EDİLMEMESİ İÇİN ABD`YE YALVARDI

FETÖ terör örgütünün elebaşı Gülen, kalkıştığı darbe girişiminin ardından iadesi söz konusu olunca Türkiye`ye gönderilmemek için adeta ABD`ye yalvardı: Hep yanınızda yer aldık.

Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen, ABD`nin New York Times gazetesine kendi adıyla yazdığı makalede, Batılı demokrasilerin ılımlı Müslümanlara ihtiyaç duydukları bir dönemde, hizmet içindeki ben ve arkadaşlarım Batı`nın yanında yer aldık. diyerek Obama yönetimine mesaj verdi.

KENDİNİ ACINDIRDI

Türkiye`de 1980 darbesi döneminde ve 28 Şubat sürecinde darbecilere yönelik iltifatları nedeniyle ağır eleştiri alan FETÖ elebaşı Gülen, hayatı boyunca darbelere karşı olduğunu,Türkiye`de son 40 yılda yaşanan darbelerde en çok zararı kendisinin gördüğünü ileri sürdü.

Yazısında Türkiye`yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı Batılı ülkelere şikayet eden Gülen`in, ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ`ın FETÖ propagandası yapmakla suçladığı ve yalanladığı Uluslararası Af Örgütü`nün kötü muamele iddialarına atıf yapması dikkat çekti.

AMERİKA BUNA DİRENMELİ

Darbeye teşebbüs edenlerin itiraflarını ve bağlantılarını inkar eden Gülen, Türkiye`ye iadesiyle ilgili olarak ABD yönetimine seslendi ve Erdoğan`ın istediğini verme arzusu anlaşılabilir ancak Amerika buna direnmeli. dedi.

AKAR`I GÜLEN`LE GÖRÜŞTÜRMEK İSTEDİLER

FETÖ`nün kanlı darbe girişimi sırasında darbeye direnen 246 kişi şehit olmuş, binlerce insan da yaralanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, savcılık ifadesinde, rehin alındığı sırada, darbeci askerlerden Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim`in, Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz. dediğini aktarmıştı.

ABD İLE GÜLEN RESTLEŞMESİ

Başbakan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden?ın iki gün önce Fetullah Gülen?in iadesine ilişkin yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden?in iki gün önce Fetullah Gülen?in iadesiyle ilgili yaptığı telefon görüşmesinde ilginç diyaloglar yaşandığı ortaya çıktı.

BİZE DARBECİ DİYORLAR

Edinilen bilgiye göre Biden, Türk halkının darbe karşında ortaya koyduğu cesareti överken, ABD?nin darbe teşebbüsünü en başında kınadığını dile getirdi. MYK toplantısının yapıldığı saatlerdeki telefon görüşmesinde Biden, ?Sizin hükümetinizden bazı isimler, Türkiye?nin yaşadığı darbenin arkasında ABD?nin olduğuna dair ifadeler kullanıyorlar. Bunun düzeltilmesini sizden bekliyoruz? dedi. Yıldırım da, ?Bu darbenin başsorumlusu ve mimarı da yıllardan beri sizin ülkenizde yaşıyor ama. Daha önce de gündeme geldi, biz de sizden onun iadesini bekliyoruz? karşılığını verdi.

RAKAMLARLA ANLATTI

Görüşmede Yıldırım, darbe gecesi teröristlerin 246 masum vatandaşı katlettiği, bin 536 vatandaşı ise yaraladığı bilgisini de paylaştı. Görüşmede, Yıldırım?ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan?ın liderliğinde milletin ve emniyet güçlerinin cansiperane bir mücadeleyle darbe girişimini başarısız kıldığını anlattı.

İADE DOSYASI

Daha sonra yapılan açıklamada da Yıldırım?ın ?Türkiye-ABD ilişkilerinin stratejik niteliğine atıfla, Fetullah Gülen ve başında bulunduğu terör örgütünün zararlı faaliyetleri konusunda ABD yönetiminin uzun zamandır uyarıldığı, bu çerçevede, 15 Temmuz günü girişilen terörist kalkışmanın elebaşı konumundaki Fetullah Gülen?in iadesi için gerekli başvuru evrakının ABD?ye iletildiği ve bir müttefik olarak ABD?den beklentilerin Gülen?in Türkiye?ye iade edilmesi olduğunu? dile getirdiği aktarıldı.

KAYNAKHÜRRİYET

TERÖRİSTBAŞI`NIN YEĞENİ GÖZALTINDA

Fetullahçı Terör Örgütü elebaşının yeğeni Muhammet Sait Gülen gözaltına alındı.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in yeğeni Muhammet Sait Gülen, FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturma kapsamında Erzurum`da gözaltına alındı. 

Detaylar geliyor...

FETULLAH GÜLEN`İN İADESİ İLE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME

Adalet ve İçişleri Bakanları ABD?ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için gidiyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala?nın, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen?in iadesi için ABD?ye gideceği belirtildi.

FETÖ `ÇATI İDDİANAMESİ` KABUL EDİLDİ

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Çatı iddianamesini kabul etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması`yla ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen`in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırladığı çatı iddianamesi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016`da görülecek.

İDDİANAMENİN TÜM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

BEYAZ SARAY VE BEŞTEPE`DEN AÇIKLAMASI

Erdoğan-Obama görüşmesinin ardından Beyaz Saray`dan açıklama geldi.

Beyaz Saray, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen`in iadesiyle ilgili resmi başvurunun kendilerine ulaştığını ve değerlendirme sürecinin başladığını bildirdi.

Beyaz Saray, görüşmeyle ilgili olarak Türkiye, Gülen için resmi iade talebinde bulundu. Darbe soruşturması için her türlü destek verilecekaçıklamasını yaptı.


 

GÜLEN KONUSU

Liderlerin konuşmasında Fetullah Gülen konusu da görüşüldü. Beyaz Saray, Türkiye`nin Fettullah Gülen hakkında ABD makamlarına bazı belgeler gönderdiğini söyledi.

Sözcü, Gülen için resmi iade talebi alındığında da iki ülke arasındaki suçluların iadesi anlaşması çerçevesinde değerlendirileceğini ifade etti.

CUMHURBAŞKALIĞI`NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı`ndan Erdoğan-Obama görüşmesi hakkında açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı, ABD soruşturma için destek verecek. Obama darbe girişimini kınadı açıklamasında bulundu.



genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.