Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması detayları!

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması detayları!

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması ile vatandaşlar maaşlarını kolaylıkla öğreniyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin detayları,sizler için haberimizde paylaşılmış durumdadır. Siz de bu yazıyı inceleyerek emekli maaşı hesaplama

İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerimizi bildiğiniz gibi yapabiliyoruz. Bu sayede herhangi bir devlet dairesi kurum kuruluşlarında sıra beklemeden işlemlerimizi dakikalar içerisinde oturduğumuz yerden yapabiliyoruz. Bu yazımızda sizler için internet üzerinden yapılabilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinden bahsedeceğiz.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinizi internet üzerinden iki farklı internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Şifreli ve şifresiz olarak yapılabilen emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri şifresiz yöntem ile SGK resmi sitesi üzerinden; şifreli olarak ise E-Devlet resmi internet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

 EMEKLİ MŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

 EMEKLİ MŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak anlatacağımız yöntem şifresiz olarak SGK resmi sitesi üzerinden yapılan emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemidir. SGK sistemi üzerinden bu işlemi yapabilmek için öncelikle kayıtlı olduğunuz kurumun internet sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Sistem üzerinden her üç kurum için emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi farklı olarak yapılmaktadır. Bu nedenle yazımızın devamında sizler için her kurum için işlemlerin nasıl yapıldığını ayrı ayrı anlatmış bulunmaktayız.

SSK?ya kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İşlemi yapabilmek için SGK resmi sitesi üzerinde bulunan SSK?ya ait olan uygulama sayfasına giriş yapmaları gerekmektedir. Daha sonra açılacak olan sayfada verilen boşlukları sırası ile TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi bilgileri ile doldurmaları gerekmektedir. Bu bilgileri doldurduktan sonra ?Sorgula? seçeneğine tıklayınız. Böylelikle işleminiz tamamlanmış olacaktır. Açılacak ola yeni ekran üzerinde emeklilik maaşı bilgilerinizi görebilirsiniz.

Bağ Kur kurumuna kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İşlemi yapabilmek için SGK resmi sitesi üzerinde bulunan Bağ Kur kurumuna ait SGK uygulama sayfalarına ulaşmaları gerekmektedir. Bu sayfaya ulaştıklarında karşılarına çıkacak olan bilgileri doldurmaları gerekmektedir. Bu bilgiler; T.C. kimlik numarası, kurumu ve sayfa üzerinde bulunan resimdeki güvenlik kodu bilgileridir. Bilgileri doldurup, bilgilerin doğru olduğundan emin olduktan sonra ?Sorgula? seçeneğine tıklayarak işlemlerini tamamlayabilirler. Açılacak olan yeni ekran üzerinden emeklilik maaşı bilgilerini görebilirler.

Emekli Sandığı kurumuna kayıtlı olan kişilerin yapması gereken işlemler şunlardır:

İşlemi yapabilmek için SGK resmi sitesi üzerinde bulunan Emekli Sandığı kurumuna ait SGK uygulama sayfasına ulaşmaları gerekmektedir. Daha sonra bu sayfa üzerinde seçmeleri gereken bilgileri sayfa üzerinden seçerek bilgileri tamamlamaları gerekmektedir. Bu bilgiler; Derece, Hizmet Yılı, Aylık Tarihi, Kademe, Hizmet Ayı, Pay/Payda, Ek, Gösterge, Kıdem Yılı, Kad.Taz.Ek Gösterge ve Makam+Temsil+Görev Tazminat Göstergesi bilgileridir. Bu bilgileri tamamladıklarında aşağıda bulunan ?Hesapla? seçeneğine tıklayıp, işlemi bitirebilirler. Açılacak olan sayfa üzerinde emekli maaşı bilgilerini görebilirler.

E-Devlet Sistemi Üzerinden Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama İşlemi:

E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için ilk olarak bir şifre edinmeniz gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa şifrenizi PTT şubelerinden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz.

Şifre edindikten sonra emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işleminizi yapabilmek için SGK resmi sitesinde olduğu gibi kurumunuza ait sayfaya ulaşmanız gerekmektedir. Kurumunuza ait sayfaya ulaştığınızda yapacağınız işlemler aynıdır. Bu kısımdan sonrası her kurum için ortak olarak yapılmaktadır.

Karşınıza çıkacak olan ?Kimliğimi Şimdi Doğrula? seçeneğine tıklayıp, T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. ?Sisteme Giriş Yap? seçeneğine tıkladığınızda sonucunuzu açılacak olan yeni sayfa üzerinde görebilirsiniz.



Başlık