cinsel taciz itirafı! Kariyerini bıraktı

cinsel taciz itirafı! Kariyerini bıraktı

Avusturayalı kadın futbolcudan cinsel taciz itirafı! Kariyerini bıraktı

Avustralyalı kadın futbolcu Lisa de Vanna, cinsel tacize uğradığını söyledi. Vanna, "Cinsel yönden taciz edildim. Zorbalığa da uğradım. Yaşadıklarım kabul edilemez" sözleri ile yaşadıkları anlattı. Eski takım arkadaşı Elissia Carnavas ve antrenörü Rose Garofano sosyal medyadan destek verdi. Avusturalya Futbol Federasyonu, taciz iddiaları üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.

 

Avustralyalı kadın futbolcu Lisa de Vanna`nın, profesyonel kariyeri boyunca birçok kez tacize uğradığına ilişkin iddiaları, ülkeyi salladı. Emeklilik kararı alan Vanna, futbol oynadığı dönemde takım arkadaşları tarafından birçok kez tacize uğradığını iddia ederek, "Cinsel yönden taciz edildim mi? Evet. Zorbalığa uğradım mı? Evet. Herhangi bir spor organizasyonunda veya ortamda yaşadıklarım kabul edilemez. Profesyonellik dışı bu hareketler, midemi bulandırıyor. Artık bir şeyler yapılması gerekiyor. Kariyerime ara verince açıklayabildim" açıklamasını yaptı. Avustralya`daki cinsel taciz iddialarının artması sporcularda endişe yarattı.

 

Tüyler ürperten cinsel taciz itirafı! Avusturayalı kadın futbolcu Vanna, emekli olunca yaşadıklarını anlattı

DESTEK GELDİ

Lisa de Vanna`nın iddialarına, eski takım arkadaşı Elissia Carnavas ve eski antrenörü Rose Garofano sosyal medyadan destek verdi. Rhali Dobson da profesyonelliğe geçtiği ilk dönemlerde benzer tacizler yaşadığını belirtti.

Son olarak Avustralya Futbol Federasyonu, kadın futbolcuların tacize uğradığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatacağını duyurdu.

Avusturayalı kadın futbolcudan cinsel taciz itirafı! Kariyerini bıraktı


Anahtar Kelimeler: