GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

KANDİLDE BAYRAM

KANDİLDE BAYRAM

12 terörist etkisiz hale getirilmişti! Canlı yayında ayrıntıları paylaştı: Son derece kritik bir hat

Milli Savunma Bakanlığı 12 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonla ilgili, `PKK/KCK terör örgütünün çok güvendiği ve `ele geçirilmesi imkânsız` diye tanımladığı sözde doğu karargâhı ele geçirildi.` açıklamasında bulunmuştu. Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar CNN TÜRK ekranlarında operasyonu değerlendirirken, `Çemçemal terörle mücadele açısından ilk defa vurduğumuz ama bildiğimiz bir yer. Son derece kritik bir hat.` ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Terör örgütü PKK/KCK`ya Irak`ın kuzeyinde güçlü bir darbe daha indirildiği bildirildi. Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar operasyonla ilgili şu detayları paylaştı:

PKK`nın kendi içerisinde doğu karargah olarak tanımlamış olduğu sözde gizlenmiş bir alan. Temelde hava akınlarına karşı son derece korunaklı. Labirent sistemleri falan kurmuş durumdalar. Propaganda vesilesiydi, buraya girilemez falan diyorlardı. Şimdi Mehmetçik burayı tespit etti önce... Mazgallar var dediler çok hem içerden ateşliyorlar, hem operasyona kalkışıldığı an dışardan ateşliyorlar

Bunun zayiat vermeden yapmak zorundasın, akıl, sabır ve cesaret üretmek zorundasınız. Uzun süreli bir operasyon aslında. Sonucu açıklandı ama evveli var. Çok uzun zamandır Mehmetçiğin büyük bir sabırla adım adım ilerleyerek mağara ile ilgili özellikle patlayıcıları falan değerlendirerek yapmış oldukları kıymetli bir operasyon.

O dağdaki mücadeleye karşılık gelen bir mücadele biçimi olduğu için sembol değeri var.

`İLK DEFA VURDUĞUMUZ BİR YER`

Haberin Devamı


Anahtar Kelimeler: