GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyardı! 3 bölge için kar, sağanak ve fırtına geliyor

Meteoroloji`den yapılan hava durumu raporlarına göre Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu`nun kuzeyinde sağanak yağış etkili olacak. Yağışların Sinop, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Kastamonu ve Samsun`da kuvvetli olması beklenirken sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Öte yandan Erzurum`un yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege`de etkili olan kuvvetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor.

 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Sabah saatlerinden itibaren ErzurumKarsArdahan Ağrı ve Iğdır`da yerel olmak üzere aralıklı yağmur, Erzurum, Kars ve Ardahan`ın yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

 

3 BÖLGE İÇİN SAĞANAK VE SEL UYARISI

Hava durumu tahminlerine göre MarmaraKaradeniz ve Doğu Anadolu`nun kuzeyi sağanak yağışlı olacak. Yağışların SinopTrabzonRizeArtvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Kastamonu ve Samsun`da kuvvetli olması beklenirken sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

YER YER KUVVETLİ OLACAK

Yağışların, akşam saatlerinden sonra Erzurum`un kuzeyi ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği bölgede, rüzgar kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.



Anahtar Kelimeler: