Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası

Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası önemi ve anlamı nedir? Nasıl ortaya çıktı?

     Ülkemizde her sene düzenli olarak Aralık ayında kutlanan Yerli Malı Haftası içerisine girdik. 12- 18 Aralık?ta tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan hafta da tutumlu olmak ile yatırım yapmanın ayriyeten yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. Milyonlarca öğrenci ve veli stantların açıldığı ve yerel ürünlerin tüketici ile buluştuğu etkinliklerde hem alışveriş yapıyor hem de güzel havanın tadını çıkarıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası"nı bu sene okullarda yeni bir bakış açısıyla, "yerli üretim" temalı etkinliklerle kutluyor. Ülkemizdeki okullarda Türkiye`de üretilen ve yurt dışına satılan ürünlerin tanıtımının yapılması, veli bilgilendirme toplantıları gibi etkinliklere imza atılıyor. Peki Yerli Malı Haftası nedir? Neden kutlanır? Ekip haber polis muhabiri mustafa Baylan, yerli malı haftası haberini sizler için aktardı işte o detaylar. 

      Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye`de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır. I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır

     Günler ve Haftalar arasında yer alan Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır? sorusuna yanıt aranıyor. Belirli gün ve haftalar arasında yer alan eski adıyla "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" olan Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık`ta tüm okullarda etkinliklerle kutlanıyor. Bu hafta da Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Öğrenci ve öğretmenlerin yöresel kıyafetler giyerek farkındalık oluşturduğu Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlama etkinliğinin amacına ulaşması için büyük emek harcanır. Peki Yerli Malı Haftası nedir, neden kutlanır? Yerli Malı Haftası önemi ve anlamı nedir? Nasıl ortaya çıktı?

     YERLİ MALI NEDİR, NEDEN KUTLANIR? NASIL ORTAYA ÇIKTI?
     Ülkemizde Yerli Malı Haftası kutlanmaya başlandı. Haberimizde, Yerli Malı Haftası anlam ve önemine dair merak edilenlere erişebilirsiniz.



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.