KUPA SAHİBİNİ BULUYOR

KUPA SAHİBİNİ BULUYOR

Galatasaray ile geçtiğimiz sezon kupayı müzesine götüren Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugün Sivas`ta saat 20.45`de karşı karşıya geliyor. Kaynak: Kupa sahibini buluyor

Ziraat Bankasının sponsorluğunda düzenlenen 57. Türkiye Kupası, Galatasaray ile Akhisarspor arasında bugün oynanacak. Yeni 4 Eylül Stadı`nda saat 20.45`te başlayacak final müsabakasını hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Galatasaray`da sakatlığı bulunan Kostantinos Mitroglou, Akhisarspor`a karşı forma giyemeyecek. Akhisarspor`da ise eksik yok. Kupada geçen sezon Diyarbakır`da oynanan finalde Akhisarspor, Fenerbahçe`yi 3-2 yenerek mutlu sona ulaştı.

Rekor Galatasaray`da

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray`ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılı ekip organizasyonda daha önce 22 kez final oynarken, 17 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kupayı en çok kazanan takım olan Galatasaray, organizasyonun ilk 4 senesinde de kupayı kimseye kaptırmayarak bu alanda da rekora sahip. Akhisarspor, Türkiye Kupası`nda üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek. Fenerbahçe, 17 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6`sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu.

20.45/ATV



Anahtar Kelimeler:

Başlık