MECLİS`DE TERÖR EYLEMİ GİRİŞİMİ

MECLİS`DE TERÖR EYLEMİ GİRİŞİMİ

DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen iki kişinin CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal`ın adını vererek Meclis`e girmeye çalıştıkları öğrenildi. İki ismin Meclis protokolüne Tanal`ın ofisi tarafından bildirildiği belirlendi

TBMM`de banko görevlisini rehin almaya çalışan, DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen biri kadın iki kişi gözaltına alındı.

Saat 14.50?de TBMM Dikmen Kapısı?na gelen biri kadın iki kişinin, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile randevuları olduğunu söyleyerek, Meclis`e girmek istediği öğrenildi. TBMM Güvenlik Kaynakları`ndan edinilen bilgiye göre yakalananların isimlerinin daha önce Mahmut Tanal`ın ofisi tarafından Meclis protokolüne bildirildiği belirlendi.

DOSYALARI KABARIK

Yakalananların üst aramalarında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulundu. DHKP-C terör örgütü ile irtibatlarına yönelik bilgiler bulunan şahıslardan Mulla Zincir hakkında `terör örgütü propagandası yapmak`, `kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet` ve `hakaret` suçlarından 5 adet açık ceza dava dosyası bulunduğu aktarıldı.



Anahtar Kelimeler:

Başlık