ABD`DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE 20 TIR SİLAH

ABD`DEN TERÖR ÖRGÜTÜNE 20 TIR SİLAH

ABD, Türkiye`nin tepkilerine rağmen YPG`nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri`ne (DSG) ağır silahlar ile zırhlı Hummer araçları gönderdi. Kaynak: ABD`den YPG`ye 120 TIR silah  

Konuyla ilgili konuşan isminin açıklanmasını istemeyen DSG yetkilisi, ?ABD, bize zırhlı Hummer araçları ile ağır silahlar ve pikap olarak tabir edilen araçlar gönderdi. Silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler ve diğer hafif silahlar var. Sevkiyat, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi`nin kontrolündeki Semelka sınır kapısından yapıldı. Oradan da TIR`larla Kobani ve Deyr er Zor bölgesine getirildi. Sevkiyatla elimize ulaşanlar, DSG`nin merkezlerine dağıtıldı. ABD bize destek vermeye devam edecek.

Ayrıca, silah ve lojistik desteğinin yanı sıra, kentlerin yeniden inşasına da yardımcı olma sözü verdiler. ABD Suriye`den çekilmeyecek. Çünkü çekilmenin hiçbir işareti yok. Suriye`de yeni üsler daha kuracak. Var olan üslerini ise genişletiyor` dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump`ın , daha önce birçok kez, DEAŞ`ın bölgeden çıkarıldığı açıklamasına rağmen YPG`ye mühimmat sevkiyatı kafalarda soru işareti yaratıyor. Türkiye`nin YPG`yi, PKK`nın Suriye`deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ?terör örgütü` olarak kabul edilmesini istiyor. 



Anahtar Kelimeler:

Başlık