KAÇAK SİLAH İMALATHANESİNE ŞOK BASKIN

KAÇAK SİLAH İMALATHANESİNE ŞOK BASKIN

Bursa`da kiraladıkları iş yerinde silah üreterek piyasaya sürdükleri, ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti yaptıkları iddiasıyla aralarında polislerin de bulunduğu 23 şüpheli gözaltına alındı. Kaynak: Kaçak silah imalathanesine baskın: Çok sayıda gözaltı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, aralarında emekli ve halen görevde bulunan polislerin de olduğu 27 zanlının ruhsatsız silah ve mühimmat ticareti suçuna karıştıklarını tespit etti.

Şüphelilerden 2`sinin Küçük Sanayi Sitesi`nde kiraladıkları iş yerini imalathaneye dönüştürerek, kurusıkı tabancaların namluları değiştirip bin 500-2 bin liraya sattıklarını da belirleyen ekipler, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Zanlıların ev, iş yeri ve araçlarındaki aramalarda, çeşitli marka ve modelde ruhsatsız 22, ruhsatlı 5 tabanca, 19 kurusıkı tabanca ve bunlara takılmak üzere hazırlanmış 85 namlu, 400 silah yayı, 6 tabanca horoz mekanizması, ruhsatsız 5 av tüfeği, çeşitli çaplarda bin 127 tabanca fişeği ele geçirildi. İmalathanede ise 22 matkap ucu, 22 harbi, 2 kumpas ile freze tezgah makinesi, pres makinesi, mengene ve matkap bulundu.

Gözaltına alınan 23 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.



Anahtar Kelimeler:

Başlık