TARİHE GEÇTİ

TARİHE GEÇTİ

İç organlarının yeri doğuştan tümüyle ters olan, kalbindeki delik bir yıl önce robotik cerrahiyle kapatılan ve hamileliği sırasında da kalbinde pıhtı meydana gelen Meryem Çekin, anne olmayı başarabilen dünyadaki ilk örnek oldu.

Konya`da yaşayan 27 yaşındaki Meryem Çekin, kalp, karaciğer ve dalağı başta olmak üzere tüm iç organlarının yeri ters ve prematüre dünyaya geldi. Organlarının yerinin ters olması nedeniyle "çabuk yorulmak" dışında başka bir sıkıntı yaşamayan Çekin`in kalbinde bu kez delik tespit edildi. Ankara`ya sevk edilen ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünde tedavisine başlanan Çekin`in durumu doktorları da şaşırttı.

 

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Bolcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meryem Çekin`in dünyada 20 bin canlı doğumda görülen bir anatomisi olduğunu belirterek, "Karın içinde toraks boşluğundaki organların yerinin tümüyle farklı olduğunu gördük. Kalbi sağ tarafta, karaciğer sol, dalak ise sağ taraftaydı." dedi. 

 

Meryem Çekin`in kalbindeki deliği göğüs kafesini açmadan robotik cerrahi yöntemiyle kapattıklarını anlatan Bolcal, hastanın bir yıl sonra da hamile olarak kapılarını çaldığını belirtti.



Anahtar Kelimeler:

Başlık