DÜNYA

DÜNYA Haberleri

OSMANLI`YA BÜYÜK İFTİRA

OSMANLI`YA BÜYÜK İFTİRA

Suudi Arabistan`ın yarı resmi medya organlarından "Ukaz" gazetesi, Osmanlı Devleti`ni, terör örgütü DEAŞ`in sözde "devletine" benzetme iftirasında bulundu.

Ukaz gazetesi yazarlarından Hani ez-Zahiri`nin kaleme aldığı "DEAŞ`ın ilk devleti 1299-1923" başlıklı iftiralarla dolu bir makaleyi yayımlayarak, Osmanlı`yı sömürgecilikle suçlamaya çalıştı.

Dünyanın, ABD`nin Golan Tepeleri kararına verilen tepkilere odaklandığı bugünlerde dikkati terör örgütü DEAŞ`a çekmek isteyen Zahiri`nin makalesinde, Osmanlı Devleti`ne yönelik iftiralar şöyle sıralandı:

"DEAŞ`IN BİRİNCİ DEVLETİ İDİ"

"Daha önceki makalelerimde sürekli Ebubekir el-Bağdadi`nin devletinden, DEAŞ`ın ikinci devleti diye bahsettim. Çünkü DEAŞ`tan önce kuruluşu, suçları, katliamları ve hatta yıkılışından sonra askerlerini tıpkı fareler gibi Arap dünyasından çekme aşamalarından geçen bir devlet vardı.. O da kendini sahte bir şekilde Osmanlı Devleti olarak tanıtan ancak gerçekte DEAŞ`ın birinci devleti idi."

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Halid Abbas Taşkendi`nin "Yeni Osmanlı, atalarının imparatorluğunda ne arıyor?" başlığıyla yazdığı diğer bir makalede de Osmanlı tarihini iftiralarla çarpıtma cüretinde bulunuldu.



Anahtar Kelimeler: