EMEKLLİYE YENİ ZAM

EMEKLLİYE YENİ ZAM

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Bayramda bin liralık ikramiye alacak olan emeklinin Temmuz zammı ile ilgili detaylar yavaş yavaş gelişmeye başlıyor. Temmuz ayında zamlı maaş alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklisine 6 aylık en

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği haber geldi. 12,5 milyon emeklinin maaşı `da zamlanacak.  ve  emeklilerine 6 aylık  kadar yapılacak. Memur emeklileri ise yüzde 5 zam ve enflasyon farkı alacak. Peki güncel zamlarla emeklinin cebine kaç lira girecek? İşte emekli maaşındaki zamma dair merak edilen soruların yanıtları...Yaz aylarıyla birlikte emeklilerin maaşlarına yeni zamlar yapılacak. Her yıl iki kez alan emeklilerin bu yıl ikinci maaş artışları  ayında gerçekleşecek.Ocak ayında yüzde 10`un üzerinde  alan emekliler böylece ikinci zamla birlikte maaşlarında artışı hesaplarında görmüş olacaklar. ve  emeklileri için  oranı Ocak ayı ile  ayı arasında oluşacak  farkı kadar gerçekleşecek.Bu oran ne çıkarsa zamda o kadar yapılacak. Yapılan tahminlere göre bu oranın yine yüzde 10`a yakın olması bekleniyor.

Ancak enflasyondaki düşüş eğilimi göz önüne alınırsa bunun altında da kalabilir.Son rakam 3 `da açıklanacak haziran ayı enflasyonu ile kesinlik kazanacak ve emeklilerin Temmuz maaşı zamlı olarak yatırılacak.

 


Anahtar Kelimeler:

Başlık