KORKUNÇ İDDİA

KORKUNÇ İDDİA

New York Times gazetesi, Trump yönetiminin, Suudi Arabistan`a nükleer silah yapımında kullanılabilecek nükleer reaktör satma planının olduğunu öne sürdü.

Suudi Arabistan`a nükleer reaktörler satma planının aralarında eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn`in de bulunduğu bir grup emekli ulusal güvenlik yetkililerince ortaya atıldığı öne sürülen haberde, önce Suudi Arabistan`da 40 nükleer santral oluşturulması kararı alındığı ancak şimdilik sadece iki nükleer santral ile başlanmasının planlandığı kaydedildi.

Suudi Arabistan`ın nükleer santralleri elektrik üretimi için istediğini iddia ettiği belirtilen haberde, Suudi yönetimi yurt dışından daha ucuza almak yerine kendi nükleer yakıtını üretmekte ısrar etse de nükleer yakıt üretmenin ``haydut`` ülkelerin gizli nükleer programları için bir yol olduğu ileri sürüldü.

New York Times gazetesinde Nicholas Kristof imzasıyla yayımlanan haberde, ABDBaşkanı Donald Trump`ın başdanışmanı Jared Kushner`in Suudi Arabistanziyaretinde Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Suudi nükleer programı ve Amerikan yardımını görüşmüş olabileceği belirtildi.

Kuzey Kore ve İran`ın nükleer silahlardan arınmasını isteyen Trump yönetiminin Suudi Arabistan`a nükleer silahlanma konusunda yardım ediyor olabileceği ifade edilen haberde, Trump yönetiminin Suudi Arabistan`a nükleer silah yapımında kullanılabilecek nükleer reaktörler satma planının olduğu öne sürüldü.

Haberde, Trump`ın damadı Kushner`in ailesinin Manhattan`da 666 Fifth Avenue isimli oldukça pahalı bir mülk yüzünden emlak işinin sallantıda olduğu ancak geçen ağustos ayında Suudi Arabistan`a reaktörler satmaya çalışan ve nükleer servis işiyle de uğraşan Brookfield Varlık Yönetimi tarafından 1,1 milyar dolar ödenerek kurtarıldığı belirtildi.

 



Anahtar Kelimeler:

Başlık