SİYASET

SİYASET Haberleri

ASKERLİKTE YENİ FORMÜL

ASKERLİKTE YENİ FORMÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir tv kanalında gündemdeki gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı. Erdoğan, Trump`ın 24 saat içinde yapacağı açıklamayla ilgili "DEAŞ`a karşı zafer ilanı olabili.` yorumunda bulundu. Erdoğan yeni askerlik sistemini "6-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  bir televizyon kanalında gündeme dair soruları yanıtladı. Suriye ve Irak`taki gelişmelerden terör olaylarına, AB ile ilişkilerden yeni askerlik sistemine, FETÖ ile mücadeleden Macron`ın Ermeni meselesinde sarfettiği sözlere, Cemal Kaşıkçı cinayetinden Kartal`da çöken binaya, IMF spekülasyonlarından ekonomiye, 31 Mart yerel seçimlerinden spora değin birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan`ın açıklamalarından satır başları:

Astana sürecinin alt başlıkları olarak Soçi zirvelerini başlattık. Birinci turda Soçi, Ankara, Tahran olarak devam eden şimdi ikinci turda tekrar Soçi`den başlayıp, inşallah beşincisini Türkiye`de yapacağız. Hangi vilayetimizde yapacağımıza karar vermedik. Bu buluşmamız da çok çok verimli ve faydalı oldu. Fırat`ın batısında başta İdlib olmak üzere, bunun dışında Münbiç olmak üzere bunları masaya yatırdık, Cerablus, El Bab`ı masaya yatırdık. Aslolan Münbiç`teki terör örgütlerinin YPG/PYD`nin bulundukları yeri terk etmesi, Münbiç`ten çıkması gerekiyor. Fırat`ın doğusuna kaydırılması gerekiyor. Münbiç yüzde 85-90 itibarıyla Araplara aittir. Bu söz Obama döneminde verildiği halde yerine getirilmedi, sayın Trump da verdi bu sözü, yerine getirilmedi. Hala bize söylenen `çıkacaklar, terkedecekler`. Bu arada Münbiç`in dışında İdlib önem arzediyor. 300-400 bin insanın bulunduğu yerde sınamalar oldu. Ülkemiz çok ciddi bir iltica akımına uğrayacaktır.

 

 

"AFRİN `TÜRK ORDUSU BURAYA GELSİN` DEDİ"

310 bin mülteci Türkiye`den Cerablus, Afrin, El Bab`a geri döndü. Biz bu dönüşleri yeterli bulmuyoruz. O insanların mutluluğunu tesis, temin etmek. O insanlar şu anda dönüşle beraber huzur yakaladılar. Bir şey bizi çok mutlu ediyor. Afrin dedi ki, Türk ordusu buraya ne zaman gelecek? Aynı şey Cerablus, El Bab`da oldu. Okullarını, hastanelerini yaptık. Futbol sahalarında adeta bir lig oluşturma durumuna geldiler. Yeniden bir millet, halk olduklarını anlama fırsatını verdi. Bunu sağlayan da TSK oldu. Bizim STK`larımız, Kızılay, AFAD oldu.



Anahtar Kelimeler: