BİR HARF YÜZÜNDEN 7 YIL SONRA EMEKLİ OLDU

BİR HARF YÜZÜNDEN 7 YIL SONRA EMEKLİ OLDU

Manisa`da bir gün arayla aynı fabrikada işe başlayan Alime Coşkun ve Halime Coşkun isimli kadınların çalıştıkları kurumda yapılan hatadan dolayı adeta kabusa dönen emeklilik hayalleri 7 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından çözüldü. İlk maaşını yüzündeki

Manisa?da 1991 yılında TEKEL`e ait Osmancalı işletmesinde bir gün arayla devlet işçisi olarak göreve başlayan iki kadın, 25 yıllık çalışma hayatı sonrası emekli olmayı beklerken çalıştıkları kurumda yapılan bir dizi hatalar nedeniyle bir türlü emekli olmadı.

İHA`nın haberine göre, soy isimleri aynı olan biri Alime diğeri Halime isimli kadınlar isimlerindeki bir harf farkı nedeniyle yaşadıkları sıkıntılı günleri 7 yıldır verdikleri hukuk mücadelesinin ardından geride bıraktı. 7 yıl boyunca mahkeme kapılarını aşındıran Alime Coşkun?un, yardım çağrısı karşılık buldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt?un da yardımıyla, emeklilik dilekçesi kabul edilen Alime Coşkun, hak ettiği emeklilik maaşına 7 yıl sonra kavuştu. İsim benzerliği olan Halime Coşkun`un ise emekliliği hak etmesine rağmen eşinin vefatından dolayı çalışmaya devam ettiği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: